Napustio mjesto selektora Kostarike, jer mu je dosadno?!

Urugvajac Gustavo Matosas više neće predvoditi fudbalsku selekciju Kostarike jer je shvatio da ima previše slobodnog vremena!

Fudbal 06.09.2019 | 08:00
Napustio mjesto selektora Kostarike, jer mu je dosadno?!
Čelnici Fudbalskog saveza Kostarike moraće u potragu za novim selektorom, jer je dosadašnji Gustavo Matotas odlučio da se povuče iz vrlo neobičnog razloga.

On je naveo da mu je taj posao - dosadan!

"Nisam znao da je biti selektor reprezentacije toliko dosadno", "ispalio" je Matosas na konferenciji za medije u San Hozeu i to u društvu predsednika Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfa Viljalobosa.

"Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad pomislim da sam na odmoru. Sa igračima sam jednu nedelju na svaka dva meseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i ‚ubijam‘ se gledajući filmove i igre. To nisam ja", naveo je Matosas.

Urugvajski stručnjak podneo je ostavku u trenutku kada se spekuliše da preuzima klupu MLS ligaša Atletiko San Luisa i bez ustezanja poručio da nema više motiv da predvodi "Tikose".

Plan je da odradi još jednu utakmicu, protiv "svog" Urugvaja i završi posao kao selektor Kostarike.

Bivši trener Penjarola, Amerike, Atlasa, Al Hilala i Estudijantes La Plate proveo je 11 meseci na klupi selekcije Kostarike i za to vreme nisu uspeli da prođu grupnu fazu na Gold kupu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar