Kostić: Bod? Realno je da dobijemo Portugalce!

"Na nama je veći pritisak, jer moramo da pobedimo. Zato želim da krenemo u napad od prvog minuta". . .

Fudbal 05.09.2019 | 20:45
Kostić: Bod? Realno je da dobijemo Portugalce!
Samo pobeda! Neka je sa druge strane terena prvak Evrope i pobednik Lige nacija, Filip Kostić ima svoju računicu za reprezentaciju Srbije i na meču protiv Portugalije u subotu (20.45) zadovoljiće se samo osvajanjem tri boda.

Uostalom, samo ta matematika "igra" Orlovima za nastavak kvalifikacija, ali baš je teško vaditi se protiv šampiona kontinenta nakon debakla u Ukrajini.

Bez obzira na turbulentni period, koji je sada iza reprezentacije, Kostić je ubeđen da Srbija može da sruši Portugalce na Marakani.

"Da li bih prihvatio bod? Ne! Ne bih time bio zadovoljan. Samo tri priznajem. Ja sam optimista i stvarno bih mnogo voleo da ih dobijemo. Siguran sam da i moji saigrači isto razmišljaju, vidim da su svi spremni i orni za subotu", kipti od optimizma Filip Kostić.

Srbija je žestoko omanula u Ukrajini (0:5), ali ni Portugaliji ne cvetaju ruže na startu kvalifikacija: dve utakmice kod kuće, dva remija. Pitanje je ko oseća veće breme pritiska pred subotu.

"Na nama je veći pritisak, jer moramo da pobedimo. Zato želim da krenemo u napad od prvog minuta, da im pokažemo šta nam je cilj. Igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, imaćemo veliku podršku i da, realno je da pobedimo. Imali smo kiks protiv Ukrajine koji nas još boli i ovim trijumfom bismo mogli sve da operemo".

Često se dešavalo da velika podrška s tribina malo i sveže noge srpskim fudbalerima. Možda od straha od kiksa, da ne razočaraju navijače...

"Kod mene nema tog straha. Kada god smo imali dobre rezultate, publika je bila iza nas, a biće tako i sada, jer nam je njihova podrška potrebna. Verujem da će biti pune tribine ne samo zbog nas, već i zbog dobre fudbalske jeseni naših klubova, Partizana i Zvezde, na evropskoj sceni. Čak su se i Nemci iznenadili tim rezultatima, pogotovo prolazom crveno-belih protiv Jang Bojsa. Veliki je to uspeh srpskog fudbala, a sada je red na nas".

Ne priča Kostić mnogo o Portugalcima. Iako Navigatori imaju tim koji možda odavno nije bio jači, vihorno krilo Ajntrahta nije zaslepljeno kvalitetima rivala.

"Prvaci su Evrope, pobednici Lige nacija, pa nam je jasno da neće biti lako. I oni dolaze sa nekim njihovim ambicijama. Naš glavni zadatak će biti da zaustavimo Ronalda. Ako to uspemo, mislim da sa ostalima nećemo imati previše problema. Samo da krenemo dobro od prvog minuta, da radimo ono što se dogovorimo i biće sve u redu".

Na Portugalce Orlovi kreću sa novim selektorom. Igrači se još upoznaju sa zahtevima novog šefa, ali Kostić nema dilemu da iz svega samo dobro može da bude po reprezentaciju Srbije.

"Svaka promena do sada je donela nešto dobro, pa se nadam da će tako biti i ovog puta. Što se mene tiče, spreman sam za sve zadatke. Selektor voli igru "do noge", volim i ja posed, ali volim i kada ide lopta u prostor, nije mi ni to problem. Sve može, samo da pobedimo u subotu", podvlači Filip Kostić.

ZVEZDI TEŠKO U MINHENU

Nekoliko godina je Kostić u Bundesligi i savršeno dobro poznaje Bajern. Ima jasnu sliku koliko će Crvena zvezda moći da se suprotstavi prvaku Nemačke u Ligi šampiona. Već u prvom kolu srpski prvak ide na Alijanc arenu.

"Biće Zvezdi mnogo lakše kod kuće, jer je Bajern na svom terenu prejak. Imaju vrhunske igrače na svakoj poziciji, spremni su maksimalno, a imaju i svoj sistem igre protiv kojeg se vrlo teško brani. Ipak, to je Liga šampiona, iznenađenja su moguća, ali smatram da Zvezda veće šanse ima na Marakani", ocenjuje Kostić.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar