Iskreno priznanje Lazara Markovića...

Nisam bio spreman za Liverpul! “Siguran sam da bih sa ovim iskustvom drugačije i razmišljao i znao kako da se postavim od starta u svim situacijama”, kaže povratnik u Humsku.

Fudbal 05.09.2019 | 16:14
Iskreno priznanje Lazara Markovića...
Uzbudljiv dan je iza Lazara Markovića. Posle šest godina vratio se u svoju drugu kuću, na čuveni stadion u Humskoj ulici, a posle potpisivanja trogodišnjeg ugovora s Partizanom i zvanične promocije Čačanin je obišao teren na kojem je evocirao uspomene i govorio o životu u inostranstvu.

"I dalje kada treba da se vratim na teren u Humskoj imam isti osećaj kao te 2011. godine. Tada je zaista bilo neverovatno, moja čitava familija je bila ponosna zbog mog debija za Partizan, ali su i sada podjednako srećni što sam potpisao novi ugovor i što ću pokazati zbog čega sam došao", rekao je Markec za zvanični sajt Partizana.

Kako si se osećao kada si prelazio iz Partizana u Benfiku?

"Bilo mi je teško jer sam bio dete, ali sam brzo zavoleo Benfiku i Lisabon, ne samo zbog lepote grada, navijača i kluba, već jer sam igrao i to je za mene bilo najvažnije. U tom periodu porodica je bila uz mene, brat, a mnogo su mi pomogli i igrači koji su već bili tamo, tako da sam se brzo adaptirao na prelazak u inostranstvo."

Potom sledi i transfer u Liverpul? Šta ti se sviđalo u Premijer ligi, a šta ne?

"Mislim da sam možda bio isuviše mlad za jedan takav korak i prelazak u klub kao što je Liverpul u tom trenutku. Siguran sam da bih sa ovim iskustvom drugačije i razmišljao i znao kako da se postavim od starta u svim situacijama. Sve mi se svidelo, od fudbala, organizacije, mnogo drugačiji život nego ovde."

Šta si naučio iz tog perioda?

"Zaista dosta toga, i to ne samo životno, već i profesionalno. Definitivno jedna od stvari je kako treba da se postaviš, a kako ne i šta treba da radiš,a šta ne. Tu prvenstveno mislim na to kako ti kao pojedinac treba da se ponašaš kada ispred sebe imaš jedan tako veliki klub. Liverpul je ogromno iskustvo za mene."

Šta je tu bilo drugačije u odnosu na Partizan?

"Drugačiji jezik, kultura, zemlja, pristup igri, obaveze... Sve je drugačije."

Potom i epizoda na pozajmici u Fenerbahčeu?

"Iz Fenera nosim veoma lepo iskustvo. Oni su veoma slični nama i zaista sam tamo uživao. Mislim da su me i njihovi navijači zavoleli. Posle toga sam otišao u Portugal, pa u Englesku, zatim u Belgiju i onda opet na Ostrvo."

Kako ti je bilo u Fulamu sa Mitrovićem?

"Super zaista, sjajno su me prihvatili. Ovom prilikom ga pozdravljam i želim sve najbolje. Mitar je strašan igrač i super momak. Zaista su me tamo dočekali kao da sam u klubu bio par godina. Klub je porodičan i baš mi je žao što su ispali prošle godine, ali sam siguran da će se vratiti što pre. To im iskreno i od srca želim."

Da li se razlikuju od ostalih ostrvskih klubova?

"Mislim da im je to ostalo još od Slaviše Jokanovića. Svi ga hvale zaista i kažu da to što je on tada napravio, taj duh zajedništva i igru, da je sve krenulo od njega."

Kako ti se dopada sada Partizan? Šta je za tebe novo, a šta staro?

"Manje više mi je sve poznato, mnogo ljudi znam koji ovde rade još dok sam bio dete. A koje su novine, videću sutra u centru na prvom treningu. Znam dosta igrača, ali ima novih."

Kako ti se sviđaju Asano i Natho?

"Koliko sam ih gledao na terenu zaista su super. Tu spadaju i Sadik i Suma. Ima sjajnih igrača, ne treba trošiti reči o Stojketu, Tošketu, Zdjelaru i ekipi. Sviđa mi se sve."

Od protivnčkih ekipa u grupnoj fazi najbolje poznaješ Mančester Junajted?

"Poznajem ih iz Engleske jer su nam bili ljuti rival kao što će biti i za sto godina Liverpulu. Poštujem ih, jedan su od većih klubova na svetu, ako ne i najveći posle Liverpula. Mančester će uvek biti Mančester i uvek će imati kvalitetne igrače. Sada su doveli par igrača od kojih sam sa jednim igrao u Halu. Imaju dobru ekipu. Treba vremena da se sve složi, ali oni će uvek biti to što jesu."

Koliko ti je trebalo vremena da razmisliš o ponudi crno-belih?

"Ja sam za odlazak sebi zacrtao dve zemlje, ali mi se nisu dopale ponude koje sam dobio iz njih. I kada je Partizan ušao u Ligu Evrope počeo sam da razmišljam i slektiram opcije. Srce je na kraju izabralo Partizan."

Kako ćeš proslaviti povratak u Humsku?

"Samo u Zemunelu, interno sa saigračima. Moram što pre da se vratim formu. Treba sutra da se vidim sa kondicionim trenerima i šefom Miloševićem kako bismo napravili plan. Mislim da ću za desetak dana biti spreman", poručio je Lazar Marković.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar