Borjan o uspjehu Zvezde...

Vreme da vratimo srpski fudbal na staze stare slave! Golman crveno-belih navodi da ekipa poučena iskustvom iz prošle sezone zna šta je očekuje u Ligi šampiona i spremna je za izazov!

Fudbal 05.09.2019 | 15:36
Borjan o uspjehu Zvezde...
Crvena zvezda uspela je drugu sezonu zaredom da izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a jedan od najzaslužnijih za to je golman Milan Borjan.

"Tri godine zaredom smo u grupnoj fazi evropskih takmičenja, mislim da ni sami nismo svesni šta smo uradili. Doneli smo ogromnu radost zvezdašima i celoj Srbiji. Ponosan sam na celu ekipu i na navijače koji su bili naš 12. igrač i mnogo nam pomogli na terenu", rekao je Borjan za klupski sajt.

"Dugo su čekali ljubitelji fudbala u Srbiji da neki naš klub gledaju u najelitnijem evropskom takmičenju. Izuzetno sam srećan što smo mi prva srpska ekipa koja se drugi put zaredom takmiči u ovakvom formatu Lige šampiona. Vreme je da se srpski fudbal vrati na stare staze uspeha", naveo je čuvar mreže crveno-belih.

Atmosfera na Marakani je na svakoj utakmici sjajna, a Zvezdina "hobotnica" među stativama otkriva ko mu je najveća podrška.

"Delije nam daju dodatnu snagu na terenu. Mnogo puta do sada smo svi istakli koliku snagu nam daju naši navijači na terenu. Fenomenalnu sliku šaljemo u svet posle evropskih utakmica, ispunjene tribine i pesma koja ne prestaje. U podršci ne zaostaju ni domaće utakmice, kao ni gostovanja, tu su naši navijači uvek da nas podrže. Porodica mi je najveća snaga. Supruga i sin me prate na većini utakmica i to mi neverovatno znači. Znaju koliko sam im zahvalan što su uvek uz mene."

Zvezda će se takmičiti u Grupi B Lige šampiona sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom.

"Bogatiji smo za evropsko iskustvo od prošle godine. Izvukli smo pouke i sada znamo na kom nivou se igra fudbal u Ligi šampiona. Stručni štab radi odličan posao, kvalitetno analiziraju svakog protivnika i to će nam mnogo značiti. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače. Odmerićemo snage sa najkvalitetnijim evropskim ekipama i svi sa nestrpljenjem očekujemo početak grupne faze".

Finiš utakmice protiv Jang Bojsa definitivno nije bio za one sa slabim srcem, međutim crveno-beli su odavno navikli da moraju “preko trnja do zvezda”.

"Bilo je napeto, ali posle završnice u Kopenhagenu mislim da smo postali još otporniji. Šalu na stranu, bili smo potpuno fokusirani. Imali smo rezultat koji nas vodi u grupnu fazu Lige šampiona i jedino je bilo potrebno da smireno privedemo meč kraju. Znamo da ništa nije gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Uspeli smo da ostanemo mirni i doneli smo ogromnu radost našim navijačima. Uvek se međusobno podržavamo, a velika prednost nam je i to što uvek imamo pesmu podrške navijača."

Golman Zvezde je rekao da mu prijaju pohvale zbog dobrih partija, ali da je najvažnije da je tim beleži uspeh.

"Kada igrate u Crvenoj zvezdi nema potrebe za dodatnom motivacijom. Svaki novi dan je novi izazov. Bogata istorija i ogromna armija navijača su ono što nas obavezuju da u svakom trenutku pružamo maksimum. Prijaju pohvale na račun moje igre, ali najvažnije je da je ekipa uspešna", zaključio je Borjan.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar