Terzić: Svaka medalja je uspjeh!

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije, kaže da je motivacija kod njegovih izabranica u četvrtfinalu bila mnogo veća nego u prethodnim utakmicama.

Ostali sportovi 05.09.2019 | 14:01
Terzić: Svaka medalja je uspjeh!
Srbija je savladala Bugarsku sa 3:0 (25:19, 25:18, 28:26) i tako obezbedila peto uzastopno polufinale Evropskog prvenstva.

Selektor Terzić ističe da je svaka medalja na Evropskom prvenstvu uspeh.

"Najvažnije je da shvate da igramo dve utakmice. Obe su važne, nema nikakve veze koju pobedimo ili eventualno izgubimo. Obe moramo da odigramo punom snagom, bez obrzira sto smo evropski i svetski šampioni. Svaka medalja na Evropskom prvenstvu je veliki uspeh", napominje Terzić.

Šef stručnog štaba naše selekcije dodaje da koliko god naše odbojkašice dobro igraju, pritisak uvek postoji.

"Teško je nositi breme, pre svega igračicama. Svesne su očekivanja, kako su ispraćene od ljudi iz odbojke i van nje. Znaju da svi očekuju da će Srbija u najmanju ruku igrati finale, očekuju da ovakve mečeve dobijamo 3:0. Ako izgubimo set, to je katastrofa. To predstavlja pritisak, za sad se one bore sa tim kako treba, mirne su u glavi i razmišljaju o utakmici koja sledi. iskusne su i pametne i taj pritisak ne utiče na njih preterano", zaključuje Terzić.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Italije, u subotu, u Ankari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar