Dimitrov: Vidjelo se da Federer ne igra kako umije!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov rekao je da je srećan zbog prolaska u polufinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Tenis 05.09.2019 | 13:23
Dimitrov: Vidjelo se da Federer ne igra kako umije!
Dimitrov se plasirao u polufinale US opena pošto je pobedio Federera posle pet setova – 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

Napravio je veliki uspeh izbacivši jednog od favorita za osvajanje trofeja, otkako je Novak Đoković završio takmičenje, ali i posle nešto lošijih rezultata u poslednje vreme.

''Videlo se da u završnici meča ne igra svoju najbolju igru. Iskoristio sam svaku priliku koja mi se ukazala", rekao je Dimitrov posle pobede.

On je uoči turnira izgubio sedam od osam mečeva, uključujući i poraz od 405. igrača sveta Kevina Kinga na turniru u Atlanti.

Od 2017. godine, kada je bio treći na ATP listi, Dimtrov je pokvario plasman, a ove godine je zbog povrede ramena propustio četiri turnira.

"Prethodnih šest, sedam meseci su bili prilično teški. Bio sam toliko loše, da više nisam želeo da izadjem na teren. Povreda, gubljenje poena, renkinga, to je najteža stvar za svakog igrača", rekao je on.

Bugarin se u polufinalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država sastaje sa Rusom Danilom Medvedevim.

"Ponovo sam počeo da verujem u svoj rad, išao sam na rehabilitaciju, vežbao sam i trenirao i kad sam se osvrnuo, skoro je kraj sezone, a ja sam napravio ovakav rezultat. Ovo je prilično posebno za mene", naveo je Dimitrov.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar