Ovo nije dobro za Siti...!

Nije stigla zamena za Kompanija, Laport operisan! Imali su problema u odbrani, a tek će ih biti posle ovoga. . .  Laport operisan u Barseloni! Defanzivac Mančester Sitija možda i nekoliko meseci van terena!

Fudbal 05.09.2019 | 13:04
Ovo nije dobro za Siti...!
Neprijatne vesti stižu iz Barselone za navijače Mančester Sitija. U najvećem i glavnom gradu Katalonije sinoć je operisan defanzivac njihovog tima Emerik Laport na kojeg Pep Gvardiola neće moči da računa u narednom periodu.

Kako javljaju pres agencije, izvršena je intervencija na desnom kolenu, tačnije na čašici i spoljnom meniskusu. Zasad nije poznato kada bi mogao da se vrati na teren, jer je to individulna stvar, te je oporavak moguć za nekoliko sedmica, ali i za nekoliko meseci.

Francuski fudbaler se povredio prošlog vikenda u meču sa Brajtonom u Premijer ligi koji su Građani sa lakoćom dobili s rezultataom 4:0. Operaciju je, kako stoji u javnom obaveštenju Sitija, uspešno izvršio čuveni dr Ramon Kugat.

Laport je, nakon odlaska Vensana Komapnija bio prvi izbor Gvardioli na mestu centralnog beka, te sad valja videti koga će da postaviti na tu, krucijalnu poziciju.

Pep Gvardiola neće biti spokojan tokom pauze.

Njegov najbolji defanzivac Emerik Laport podvrgnut je operaciji desnog kolena u Barseloni, što znači da ga očekuje nekoliko meseci pauze, a ako se bude vratio ove sezone - to će biti u samom finišu.

Siti je naveo da je Laport operisan pošto je "oštetio hrskavicu i bočni meniskus" tokom subotnje utakmice sa Brajtonom u Premijer ligi.

Šampion Engleske nije naveo koliko će francuski fudbaler odsustvovati, već samo da će detaljnija prognoza biti objavljena u dogledno vreme. 

Zanimljivo je da je Laport prošle nedelje premijerno pozvan u reprezentaciju Francuske za utakmice sa Andorom i Albanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, pošto je prethodnih godina bio neodlučan pošto ima i državljanstvo Španije.

Što se tiče Sitija, oni sada na mestu štopera ostaju samo sa Džonom Stonsom i Nikolasom Otamendijem, pošto je klub napustio kapiten Vensan Kompani.

"Građani" nisu dovodili pojačanja na mestu štopera, od defanzivaca su stigli Kanselo i Anhelino, a vredi istaći i da je otišao i Elijakvim Mangala, koji nije imao gotovo nikakvu ulogu u timu otkako je u klub došao Pep Gvardiola.

Alternativa je Fernandinjo, koji se sve češće "spušta" na mesto štopera.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar