Video: Savršenih 44 minuta Serene Vilijams...

Američka teniserka Serena Vilijams odigrala je jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Tenis 05.09.2019 | 09:35
Video: Savršenih 44 minuta Serene Vilijams...
Najbolja teniserka svih vremena igra fenomenalan US open, iako u većini mečeva nije briljirala.

Posle uvodne pobede nad Marijom Šarapovom u meču u kojem je potpuno dominirala, lestvicu je podigla na novi nivo pobedivši Kineskinju Ćjang Vang sa 6:1, 6:0 - posle samo 44 minuta tenisa.

Osvajačica 23 Grend slem titule došla je na dva koraka od nove plasiravši se u polufinale US opena u kojem će igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

Ako je Svitolina gledala Serenin meč, što verovatno i jeste, mogla je da vidi savršenih 44 minuta Amerikanke u kojima je odigrala verovatno jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Serenina protivnica nije bila "anonimna", već 18. teniserka planete koja je u prethodnom kolu počistila drugu teniserku planete Ešli Barti, a do četvrtfinala nije izgubila ni jedan jedini set.

Ipak, odgovora protiv ovakve Serene Vilijams nije bilo. 37-godišnjakinja je zabeležila čak 25 vinera u 13 odigranih gemova, usput napravivši deset neiznuđenih grešaka. Sa druge strane Kineskinja je imala 13 neiznuđenih i tačno 0 vinera.

I taj jedan gem koji je Vang uspela da osvoji nije "morala", s obzirom da je neočekivano uspela da preokrene 0:30 u svom servis gemu na 5:0 u prvom setu.

Serena je, prosto i jednostavno, bila savršena.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar