Srbiju napada Galaktička četvorka!

Kvartet Portugalaca kreirao 266 golova za dve godine! Zastrašujuća statistika najboljih igrača Portugalije. . .

Fudbal 05.09.2019 | 00:00
Srbiju napada Galaktička četvorka!
Moćna armada stiže na Marakanu! Nije to samo evropski šampion, već i tim koji u svojim redovima ima Galaktičku četvorku! Čvrsto su ubeđeni Portugalci da njihovom timu ni pobeda u Srbiji, ni direktan plasman na šampionat Evrope ne mogu da izmaknu, jer u svom sastavu imaju četvoricu igrača od kojih rivalima klecaju kolena.

Kako je izračunao list Ožogo, Galaktička četvorka Portugalije, koju čine Kristijano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandeš i Žoao Feliks, zaslužna je u poslednje dve godine za 266 golova u svojim klubovima i reprezentaciji!

Zvuči neverovatno, ali je istinito: prosečno gledano, svaki od ove četvorice igrača je bio zaslužan za po 33 gola svog tima u sezoni. Kakva mašina!

Hajde da pogledamo individualno. Naravno, na prvom mestu je Kristijano Ronaldo: u sezoni 2017/18 je za Real Madrid postigao 44 gola, dok je za osam asistirao. Godinu kasnije, u dresu Juventusa, postigao je 28 pogodaka, dok je 10 „namestio“ kolegama.

Idemo dalje – Bernardo Silva. As Mančester sitija, šampiona Engleske, za kojeg je Pep Gvardiola rekao da je bolji igrač i od Ronalda. Bernardo je pre dve godine postigao devet golova, a za 11 asistirao, dok je prošle sezone bio još konkretniji: 13 golova i 14 asistencija.

Kralj proigravanja je Bruno Fernandeš. Vezista Sportinga, oko kojeg su lomili koplja brojni veći klubovi ovog leta, ali na kraju nisu uspeli da ga dovedu, eksplodirao je u poslednje dve godine. U sezoni 2017/18 je postigao 16, a asistirao za 20 golova, dok je prošle takmičarske godine bio neverovatan: 32 gola i 18 dodavanja za pogodak!

Zvezda u najavi, Žoao Feliks, „dete“ za koje Portugalci veruju da će biti istinski naslednik Kristijana Ronalda. Pre dve godine je još bio klinac, pa je pet golova i pet asistencija bio njegov doprinos na terenu. Ali, već prošle sezone je to bilo neuporedivo bolje. Tu je svetu pokazao kakav se talenat krije u njemu: 20 golova i 11 asistencija! I transfer u Atletiko Madrid.

Prema tome, moćna armada, Galaktička četvorka će u subotu da napadne Srbiju. Moraće i Marakana da „igra“ sa Orlovima, jer je svima jasno da Beograd ne sme da padne.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar