Roma ponudila novi ugovor Kolarovu!

Na još jednu godinu uz još jednu opciono.  Dva gola pa novi ugovor: Kolarov je potreban Romi! Kapiten reprezentacije Srbije bi trebalo da bude nagrađen za dobre partije na startu nove sezone.

Fudbal 04.09.2019 | 18:51
Roma ponudila novi ugovor Kolarovu!
Aleksandar Kolarov će u subotu uveče povesti reprezentaciju Srbije u možda i ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala, a da će ići u dodatno poboljšanom raspoloženju ima naznaka iz Italije.

Naime, tamošnja Gazeta delo Sport otkriva da bi kapiten Orlova trebalo da dobije novi ugovor u Romi. Kolarov ima ugovor sa Vučicom do juna 2020. godine i posle odličnog starta sezone, žele da osiguraju mesto Srbina u njihovom timu.

Kolarov će u subotu protiv Portugala odigrati 85. meč u dresu Srbije, čime će se izjednačiti sa Draganom Džajićem na 5. mestu liste svih vremena.

On bi tokom septembra trebalo da potpiše produžetak saradnje do juna 2021. godine, ali sa opcijom za još jednu godinu.

Gazeta navodi da će Kolarov prihvatiti novi ugovor, jer osim što mu odlično ide u Seriji A, dopada mu se i stil života u Rimu. Brojni mediji su ovog leta pisali da su za bivšeg igrača OFK Beograda bili zainteresovani Inter i turski Fenerbahče, ali je pitanje koliko su ti natpisi bili realni.

Kolarov je bio strelac za Romu u oba ovosezonska meča u Seriji A. Prvo je iz slobodnog udarca maestralno bio strelac protiv Đenove, da bi potom protiv bivšeg kluba Lacija bio precizan sa penala.

On će u novembru napuniti 34 godine, ali ga to ne sprečava da pruža kvalitetne partije u dresu Rome. Od dolaska u taj tim 2017. godine, Kolarov je postigao čak 13 golova u Seriji A i Ligi šampiona.

Celo leto se pominjalo da bi Aleksandar Kolarov mogao da napusti Romu i to se nije dogodilo sve do samog kraja prelaznog roka. A ovoga jutra Gazeta delo Sport piše o tome da je Kolarov u centru pažnje Rome. I da mu Vučica nudi novi ugovor. U pitanju je ponuda na još godinu saradnje, uz još jednu opciono. 

Kolarov je stigao u Romu 2017. godine, a ima ugovor sa Vučicom do juna 2020. godine. Dakle, on bi uskoro vrlo lako mogao da bude produžen do 2021. uz mogućnost da saradnja bude dodatno produžena do 2022. godine. Ističu italijanski mediji da je Roma optimistična da će Kolarov prihvatiti ponudu.

Kolarov je tokom ovog leta bio velika želja Fenerbahčea, turski mediji su svakodnevno bombarovali vestima o potencijalnom transferu srpskog internacionalca u redove turskog velikana. Spremio je Fener Aleksandru Kolarovu šest miliona evra na ime dvogodišnjeg ugovora. Međutim, ta ponuda je odbijena. Takođe, prema pisanju pojedinih italijanskih medija Fenerbahče je kasnije bio spreman da ide do osam miliona evra na ime dvogodišnjeg ugovora. Ali, Roma je za Kolarova tražila 15.000.000.

Kolarov je bio i otvorena opcija za milanski Inter, pošto ga je u svojim redovima želeo Antonio Konte, ali se ni to nije realizovalo.

Ostaje da se vidi gde će Kolarov igrati ubuduće, tačnije na kojoj poziciji, posebno ako ostane u Romi još dve godine. Naime, nije nikakva tajna da je Kolarov koji u novembru puni 34 godine želi da promeni poziciju i sa levog beka se prešalta na štopera čime bi produžio karijeru jer je ipak lakše u centru gde se manje trči i manje troši. 

Možda i to bude deo pregovora, ali jedno je jasno: Roma želi da zadrži Kolarova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar