Zvezdin spisak za Ligu šampiona...

Ipak iznenađenje, dvojica prekobrojnih! Prošle godine su "precrtani" Milijaš i Milić, a i ovoga puta je Milojević morao da se odrekne dvojice igrača. . .  Zvezdin tim za LŠ: Bez dva Milana, žestoka konkurencija za svako mesto! Pogledajte i sami. . .

  • Sport
  • Fudbal


Klubovi učesnici Lige šampiona imali su rok do ponedeljka u ponoć da pošalju spiskove fudbalera na koje će računati u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Bilo je iznenađenja u velikim evropskim klubovima, recimo Juventus nije "prijavio" Džana i Mandžukića, dok je ovoga puta administracija i stručni štab Crvene zvezde imala nešto lakši posao nego prethodne sezone kada su "precrtali" Milijaša i Milića.

Crvena zvezda je poslala spisak na kom od standardnih fudbalera nema Branka Jovičića, koji će biti van terena biti verovatno do proleća zbog povrede.

Tu, ipak, nije kraj.

U kombinaciji za mečeve u grupnoj fazi nema ni Milana Gajića i Milana Jevtovića, što znači da će Crvena zvezda u grupnu fazu sa samo jednim desnim bekom, a jedini koji je bio prekobrojan je mladi napadač Nikola Krstović.

Talentovani Crnogorac, prema pisanju "Žurnala", mogao bi da zaigra i u Ligi šampiona mladih u kojoj je Zvezda takođe izborila učešće ovim plasmanom "A" tima.

Na "B" spisku, na kome se nalaze mladi igrači, verovatno je i Veljko Nikolić.

Utorak u ponoć bio je poslednji rok. Svi učesnici Lige šampiona morali su do tog roka da na Uefinu adresu pošalju konačne spiskove od 25 igrača koji će se u narednoj sezoni boriti za titulu sa najboljeg u Evropi. Među njima – istina ne sa baš tako visokim ambicijama – biće i Crvena zvezda, a danas smo saznali i sa kojim će igračima Vladan Milojević udariti na velikane kakvi su Bajern, Totenhem i Olimpijakos

Nije tu bilo nekih posebnih iznenađenja, s tim da je Milojević ipak morao da precrta dva imena, jer UEFA insistira da u timu osam mesta bude rezervisano za “lokalno obučavane igrače“. Četiri od tih osam moraju da zauzmu igrači ponikli baš u klubu, ne u zemlji. Odnosno četvorica na spisaku moraju da budu oni koji su su periodu između 15 i 21 godine uzrasta barem tri sezone proveli u Ljutice Bogdana.

Da je recimo Filip Stojković ostao u klubu Zvezda bi mogla da prijavi 24 igrača, jer se on vodi kao dete crveno-belih. Ovako, neko je morao da ispadne iz kombinacije, a slomilo se na – Milanu Gajiću i Milanu Jevtoviću, koji sigurno neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Jevtovića je iz tima izbacio dolazak Radživa van La Pare, pošto sada na krilima Milojević može da računa na četvoricu igrača. Pored Van La Pare, tu su i Mateo Garsija, Aleksa Vukanović i VeljkoSimić, da ne govorimo da mogu da uskoče Mirko Ivanić, Marko Marin, Žander... Neko je morao da bude žrtvovan, izbor je pao na Jevtovića.

Sa druge strane, nakon odluke da Gajić ne bude na spisku licenciranih Zvezda je ostala na jednom prirodnom desnom beku – Marku Gobeljiću. S tim da tu može da uskoči Radovan Pankov, pa i Miloš Degenek.

Sve skupa dakle Zvezda je odlično pokrivrena na svim pozicijama. Pride bi do 17. septembra mogla da prijavi još kojeg igrača, ali samo na B listu na kojoj su klupska deca.

Da li će to biti dovoljno za timove kakvi su Bajern, Totenhem i Olimpijakos druga je priča, ali osnova je tu

Ovo je spisak Zvezde za Ligu šampiona:

GOLMANI: Milan Borjan, Zoran Popović i Aleksandar Stanković.

ODBRANA: Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Milan Rodić i Žander.

SREDINA: Miloš Vulić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Hose Kanjas, Mirko Ivanić, Marko Marin, Veljko Simić, Mateo Garsija i Radživ van la Para.

NAPAD: Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Antonio Tomane i Aleksa Vukanović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.