US open: Medvedev preko Vavrinke do polufinala!

Ovo su dani Danila Medvedeva! Rus u polufinalu US opena preko Vavrinke - 3:1! Roviti Medvedev bolji od Vavrinke za prvo polufinale u karijeri! Danil Medvedev je nastavio sa sjajnim rezultatima na letnjoj amričkoj turneji.

Tenis 03.09.2019 | 23:40
US open: Medvedev preko Vavrinke do polufinala!
Osvojio je masters u Sinsinatiju, a seriju je nastavio i na US openu – ovo su dani Danila Medvedeva! Ruski teniser igra najbolje u karijeri i to se odmah vidi i po rezultatima. Momak iz Moskve sa prebivalištem u Monte Karlu postao je prvi polufinalista US opena.

Trebalo je to četvrtfinale Medvedev da igra protiv Đokovića, ali je umesto najboljeg tenisera sveta sa druge strane mreže bio Vavrinka. I nije Švajcarac imao nikakav odgovor za Rusa, koji ga je dobio sa 3:1 u setovima – 7:6, 6:3, 3:6, 6:1.

Prvi put u karijeri Medvedev je upravo u Njujorku ove godine došao do četvrtfinala nekog grend slema. Odmah je napravio korak više, tukao je trostrukog osvajača grend slem turnira, Vavrinku i bacio je rukavicu u lice Rodžeru Federeru. Kojeg, istina, tek čeka četvrtfinalni duel sa Grigorom Dimitrovim, ali u koji ulazi kao ogromni favorit.

Medvedev je prvi set dobio u taj-brejku, iako je odmah na početku oduzeo servis Vavrinki, ali nije uspeo da tu prednost sačuva do kraja. U drugom setu je napravio brejk za 3:1, pa je uspeo da se odbrani od napada Švajcarca, koji se vratio u život u trećem setu, u kojem je poveo 2:0 i osvoji ga sa 6:3.

Poslednji set je bio čista rutina za Medvedeva, koji nije želeo da dozvoli Vavrinki da ga „uvuče“ u peti set. Ekspresnih 6:1 za Rusa i karta za polufinale.

Moskovljanin se pobedom nad Švajcarcem Stanom Vavrinkom, 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 plasirao u svoje prvo Grend slem polufinale u karijeri.

Posle odličnih igara tokom jula i avgusta i osvajanja titule u Sinsinatiju, Medvedev je iako na ivici povrede i opasnosti da preda meč ipak uspeo da se izbori sa nevoljama i pobedi Vavrinku.

Posle Vimbldona od ukupno 21 odigranog meča, Rus ima skor 19-2 i u neverovatnom je naletu.

Sada će u polufinalu igrati sa boljim iz meča između Rodžera Federera i Grigora Dimitrova.

Medvedev je imao problema u ovom meču, vukao je povredu kvadricepsa, čak je na početku tražio i intervenciju lekara i tablete za bolove, ali sve to je pregurao. Dobio je taj brejk prvog seta, potom mu je u drugom bio dovoljan brejk u četvrtom gemu.

Vavrinka je uzvratio u trećem, napravio je takođe jedan brejhk i to u drugom gemu, ali njegova igra se potpuno raspala u četvrtom setu u kojem je ruski teniser uspeo da mu oduzme servis u drugom i šestom gemu.

"Teško je. Videli smo čudan meč, imao sam bol u kvadricepsu. Mislio sam da neću izdržati. Osećao sam se čudno, ali sam srećan što sam u prvom polufinalu u karijeri. Pre meča bio je sve u redu, stavio sam kineti trake. Malo sam istegao kvadriceps, uzeo tokom meča tablete za bolove. Počeo sam da se krećem normalno posle toga. Videću kako će biti sutra, želim da budem sto odsto spreman za polufinale", izjavio je Medvedev

Njegov odnos sa publikom u Njujorku bio je sve samo ne sjajan. Pokušao je da ga opiše u dve reči.

"Električno. Kontraverzno. To što sam uradio ranije nije bilo u redu, ali vidim da me i dalje mnogo njih podržava. Pokušavam samo da budem ono što jesam. Izvinite i hvala vam", poručio je Danil.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar