Vučić poručuje: Srbiji ne treba priznanje Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras u Medveđi da je Srbija oduvijek bila za dogovor i kompromis oko Kosova, ali ne takav po kome bi Srbi izgubili sve.

Srbija 03.09.2019 | 20:09
Vučić poručuje: Srbiji ne treba priznanje Prištine
– Primetili ste u poslednje vreme neka ofanziva na Srbiju. Svi bi hteli da kažu nešto protiv naše zemlje. I sad kažu – želimo međusobno priznanje s Kosovom. I videli ste – ćutim, ne zato što ništa ne bih imao da im kažem, ali za takve imam samo jedno pitanje: Da li stvarno mislite da nam je mnogo stalo da nas privremena vlada u Prištini prizna na bilo koji način, nas koji smo članovi UN, svih svetskih organizacija i institucija – upitao je Vučić. 

Što ne kažete pošteno, dodao je on, da je cilj da vi Srbi, odnosno Srbija, priznate nezavisno Kosovo, što to stavljate u oblande, foliju da bi tobož jedni druge trebalo da priznamo.

– Nama njihovo priznanje ne znači ništa. A moj odgovor na sve to je: mi smo uvijek želeli kompromis i dogovor, želimo to i danas, ali to da Srbi i Srbija ne dobiju ništa, a da priznaju nezavisno Kosovo da bi nas Albanci priznali – taj film nećete gledati i Srbija tako nikad neće uraditi. To sam im rekao mnogo puta, ali izgleda da niko ne misli ili ne želi dobro da me čuje – kaže Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Laus_Goca

03.09.2019 18:53

Srbija nema potrebe da priznaje vlastitu teritoriju. KiM je zaostavstina Cara Lazara, a ne kriminalne albanske bolumente!

ODGOVORITE
Name

Jukit

03.09.2019 19:29

Realnost je totalno drugacija. Nikakve efektivne kontrole Srbija nema nad Kosovom. Imaju svoju vojsku, policiju, pravosude, ustav...sve

Name

druze

03.09.2019 19:56

I RS ima sve to sto kosovo ima eto nije vojska ali ima Treci Puk Rs pa onda je i RS drzava

Name

@Druze

03.09.2019 23:06

Pa proglasite osamostaljenje ako imate muda?!?!?! Kad sve to imate, gdje je prepreka da postanete država? Hoćeš ja da ti kažem? Zato što bi vaš pokušaj separacije završio fijaskom i zato što bi izgubili i ovo što sad imate.Zato stalno i govorite da treba u miru da se raziđemo.Mi prijatelju jedva čekamo da se već jednom okuražite, pa da završimo više sa ovim prepucavanjem.Ali znamo i mi i vi da od toga nema ništa i da je priča o neustrašivim srpskim junacima priča za malu djecu.Od div srpskih junaka postadoše kukavice i jedino gdje smijete još da ratujete je internet, sa tastaturom umjesto puške u ruci....

Name

Mrki

04.09.2019 12:18

Nemoj da se pravis blesav pravis se da nista nevidis i necujes .

Name

BOBA

04.09.2019 06:26

NA SAMOM POČETKU NJEGOVE VLADAVINE NIJE BIO OVAKO AGRESIVAN.MOŽDA MU JE TO NASLEĐENO.PREVIŠE JE NAVIJAJAO ZA CRVENU ZVIJEZDU.TAKO SE POSTAJE AGRESIVAN.DO DUŠE SVE NAM JE UTAKMICA I KOCKA.KO DOBIJE, DOBIJE.

ODGOVORITE