US open - danas: Legende i "nasljednici"...

Danas u četvrtfinalu muškog singla: Vavrinka - Medvedev i Federer - Dimitrov. . .

Tenis 03.09.2019 | 19:15
US open - danas: Legende i "nasljednici"...
Bez Novaka Đokovića u žrebu bilo kog turnira tenis je u Srbiji tek nešto više od gomile sportova koji su tu da "popune prazninu" između fudbala i košarke. 

Pošto je u toku US Open, koji polako ulazi u samu završnicu, pred nama su danas prvi mečevi četvrtfinala u obe konkurencije. 

Dva meča, dva derbija između legendi i momaka koji bi da ih naslede, ako se tako može reći. Prvi je duel Stena Vavrinke, nekadašnjeg šampiona US open i Danila Medvedeva, momka od kojeg se može gotovo sa stopostotnom sigurnošću reći da je budući osvajač grend slemova. Iskusni Švajcarac je u dobroj formi u Velikoj jabuci, a u prošlom kolu je prošao lagano pošto mu je predao povređenin Đoković. Ovo će im biti drugo odmeravanje, a u prvom je slavio maldi Rus. Medvedev je u strašnoj formi, iograo je finale mastrsa u Kanada, a pottom osvojio Sinsinati savladavši veliki broj vrhunskih protivnika proteklih nedelja, a među njima i prvi reket sveta.

Problem s kojim se susreće poslednjih dana, ali nekako uspeva da ga prebrodi snažnom motivacijom je umor. Ruski as nije navikao na ovoliko teških mečeva u kratkom periodu i taj detalj bi mogao da odluči. Dva poznata dželata Novaka Đokovića jedan naspram drugog. I pored toga 24-godišnjak je veoma blizu polufinala, jer zaista igra fenomenalno, ali mu neće biti lako protiv Vavrinke te treba očekuvati veći broj i gemova i setova.

Na ovaj dvoboj, kladionica Mozzart daje prilično dobre ponude.

Dan na najvećem teniskom igralištu na svetu, velelepnom "Artur Ešu" zatvara nekrunisani kralj belog sporta, Rodžer Federer i jedan Balkanac od koga se očekivalo da ga nasledi, Grigor Dimitrov. To se, naravno nije dogodilo. Na početku karijere Bugarin je s ponosom naziv "bejbi Federer", pre svega zbog stila igra, a pogotovu jednoručnog bekhenda, ali nikada nije uspeo da dostigne svog uzora. Na ukupno sedam mečeva niti jednom nije dobio Fedeksa i ne treba očekivati da će to učiniti sad u Njujorku. Mogao bi da otkine jedan set, teško nešto više od toga.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar