Skupština Srbije domaćin velikog naučnog skupa

Narodna skupština Republike Srbije biće 11. septembra domaćin naučnog skupa o srpsko-američkim odnosima, koji će okupiti više desetina naučnika iz više država regiona, Evrope i SAD.

Srbija 03.09.2019 | 18:08
Skupština Srbije domaćin velikog naučnog skupa
Na konferenciji bi trebalo da učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, navodi direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović, jedan od organizatora skupa.

On za Tanjug kaže da će to biti najveći naučni skup na temu srpsko-američkih odnosa, na kojem će se analizirati problemi u odnosima dve strane i mogućnosti unapređenja saradnje.

"Cilj konferencije je da se analiziraju sve one stvari koje su dovele do loših odnosa kako bi se isti unapredili. U dva svetska rata Amerika i Srbija koračale su zajedno. Naše zastave bile su vezane, prolivali smo istu krv i prosto je nezamislivo da su poslednjih 30 godina ti odnosi dovedeni na najnižu meru i da i dan-danas mi nekad doživljavamo SAD kao neprijateljsku državu", rekao je Trifunović.

Kako kaže, cilj je da se ustanove greške i problemi sa obe strane i da se daju smernice i određene sugestije političarima, te je iz tog razloga izabrana Skupština Srbije kao mesto gde se konferencija održava.

Trifunović očekuje da predsednik Republike Aleksandar Vučić bude prisutan, kao i brojni ministri koji su najavili učešće.

"Doći će i general Dzon Haris, glavnokomandujući Nacionalne garde Ohaja, očekujemo ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, petoricu uglednih profesora iz SAD, više od deset profesora iz Rumunije, Grčke, Slovenije, Severne Makedonije, članove našeg instituta", napomenuo je Trifunović.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Milko

03.09.2019 16:10

a profesor Rudonja, kako da prodje skup bez njega?

ODGOVORITE
Name

Sokrat

03.09.2019 17:54

Vec mnogo puta vidjen scenario "tihog porobljavanja" dolaskom uglednih profesora.. Vec vidjeno u Cileu, Rusiji sa Jelzinom itd. Imperijalisticka "sok terapija" sa novim reformama koje treba da razviju ekonomiju i unaprijede medjusobne odnose. Crno nam se pise..

Name

TRN

03.09.2019 16:15

Skontali vas ljudi nije ni cudo sto nece da imaju posla svama...

ODGOVORITE
Name

seviljski brico

03.09.2019 16:21

A gdje su oni sto kroje Americku politiku Kongresmeni njih nema,ambasadori i profesori,istoricari,a da bice ovaj iz Ohaja.

ODGOVORITE
Name

glupost

03.09.2019 16:22

ako rudonja dodje onda ce sigurno biti naucni sastanak

ODGOVORITE
Name

Pendula

03.09.2019 16:25

Neka pozovu Dodika da objasni zasto su odnosi takvi kakvi jesu izmedju dvije drzave.

ODGOVORITE
Name

Q

03.09.2019 16:38

A Burle najveći Srbin nad Srbima. Plači Ohajo Plači evo me na Rači nedaju mi proći nemogu ti doći. I onda ona ide NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA JAČI SMO OD SUDBINE.ILI ĆE SE MALI BUCKO BAJS POJAVITI POGNUTE GLAVE I PRISTATI NA SVE SAMO KAŽI. A BIĆE TU I IZA KULISA RIBANJE VUČIĆA A VAMO ZA NAROD POZORIŠTE U KUČI.

ODGOVORITE
Name

Q

03.09.2019 17:01

Eto dolazi na red Kosovo. A sve se utišalo niko ni ne spominje Kosovo posljednji meseci a bila tema no 1.Zatišje pred buru. Vazduh trepti kao da nebo gori. Sprema se oluja Skot je tu

ODGOVORITE