"Novak je najpotcjenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji!"

Novinar "Vašington posta" branio prvog igrača sveta od nepristojnih sunarodnika nakon što su mu zviždali posle predaje na US Openu. . .

Tenis 03.09.2019 | 22:15
"Novak je najpotcjenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji!"
Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na US Openu pošto je predao meč osmine finala Stanu Vavrinki zbog bola u ramenu. Publika je takav potez srpskog asa propratila zvizdanjem, čemu je ugledni "Vašington post" posvetio ogromnu pažnju.

"Novak Đoković mora da je najpotcenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji, a Zemlja bi trebalo da bude bolja. Zemlja ume da bude tako pogrešna u svojim procenama, možda i više od drugih planeta", naveo je Čak Kalpeper u tekstu za američki list.

On je naveo da je Đoković prosto uleteo u četvrto kolo US Opena u petak, uz podsećanja da ton njegovih mečeva prosto odudara od tona duela u kojima igraju Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

"Đoković je imao na treningu čoveka koji ga ometa dobacivanjima. Imao je takve osobe i na svojim mečevima, na kojima je dvostrukim servis greškama te osobe slao u delirujum", piše "Vašington post".

Federerovi ometači verovatno su se i pojavljivali tu i tamo, ali niko ne može da ih se seti, možda zato što bi odmah bili odvučeni u zatvor, navodi se u tekstu.

Kalpeper podseća da je lako zaboraviti da je Novak, sa 15 od njegovih 16 grend slem titula osvojenih u ovoj deceniji, svojevremeno toliko dugo bio treći na svetu, da je "mogao da na tu poziciji stavi hipoteku, oko nje ogradu, a unutar nje dvorište puno kućnih ljubimaca".

"Bio je treći skoro celu drugu polovinu 2007, čitavu 2008. i prvu trećinu 2009. godine, ali i dodatnih devet meseci od oktobra 2009. do juna 2010. pre nego što se ugurao na mesto broj dva. Do tada, ljubav prema Federeru i Nadalu je cvetala, nikada nije bila ugrožena, a Đoković je postao "osoba koja će najverovatnije biti maltretirana, a najmanje verovatno slavljena", piše američki list.

Ocenjuje i da srpski teniser nije postao ugrožavajući faktor, već više osoba zbog koje postaje neprijatno, koja smeta, a on se nosio s tim uz tek povremene, kratke reakcije tokom tih godina borbe za jednakost.

U tekstu se navodi da je čak izmislio caku za one koji nisu bili zadovoljni njime. Naime, rekao je na Vimbldonu "Znate, gledam da u sebi prevedem te povike. Kada publika viče ''Rodžer'', ja čujem ''Novak''. Zvuči smešno, ali tako je. Pokušavam da ubedim sebe da je stvarno tako".

"Na sve to, faktor zvani 'dolazite iz zemlje u kojoj je rat obeležio vaše detinjstvo, što je bio slučaj sa Srbijom' donosi posebne komplikacije, kako očigledne, tako i skrivene, a to ne sme da se zanemari", zaključuje Kalpeper u svom tekstu za "Vašington post".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

04.09.2019 05:41

Hvala Bogu da ima neko razuman, Nole legenda.

ODGOVORITE
Name

www

04.09.2019 06:54

Da Nole ima pasos neke zapadne zemlje bio bih naj omiljeniji.

ODGOVORITE