Beretini u četvrtfinalu US Opena!

Italijanski teniser Mateo Beretini eliminisao je Andreja Rubljova sa 3-0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale Gren Slema u Njujorku.

Tenis 02.09.2019 | 23:14
Beretini u četvrtfinalu US Opena!
Mateo Beretini je snažno počeo ovaj susret i faktički "samleo" Andreja Rubljova u prvom setu dozvolivši mu samo jedan osvojen gem za 26 minuta igre.

Beretini je u prvom setu napravio dva brejka i iskoristio prvu set loptu kako bi na ubedljiv način poveo sa 1-0 i preneo momentum u dalji tok meča.

Rus je nešto bolje počeo drugi set, lako je osvojio prvi gem, da bi drugi prepustio Beretiniju i u trećem je viđena lavovska borba, pa je je italijanski predstavnik ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1, iskoristivši 4. brejk loptu.

Nije bilo brejkova do kraja seta, pa je Beretini dobio sa 6:4. Treći set se ispostavio kao poslednji na meču. Oba tenisera su se odlično držala, nisu prepuštala protivniku lake poene, a dva brejka koja smo videli desila su se pred kraj, kada je Beretini poveo sa 6:5, a Rubljov izjednačio na 6:6.

U taj-brejku se takođe vodila ljuta bitka između Rubljova i Beretinija, ali je Italijan uspeo da sa 8:6 prisvoji ovaj meč posle tri seta i plasira se u četvrtfinale, gde će igrati protiv boljeg iz duela Monfis – Anduhar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar