Koliko koštaju karte za Partizan? Čeka se UEFA...

FK Partizan još nije odredio cijene ulaznica za utakmice u Ligi Evrope. Čeka se konačna odluka UEFA o kazni.  Prvo odluka UEFA, pa karte u prodaju.  Žalili su se crno-beli na tu kaznu, pa od ishoda žalbe zavise i njihovi dalji potezi.

  • Sport
  • Fudbal


Veliki broj navijača Partizana zatrpao je mejlove i zagušio telefonske linije u klubu tražeći jednu informaciju - koliko će koštati karte za mečeve crno-bijelih u Ligi Evrope.

Zbog toga je Partizan danas objavio saopštenje, u kojem je naveo da će o tome javnost biti obaviještena nakon što Evropska fudbalska unija (UEFA) odredi konačnu presudu u vezi sa kaznom, koju je ranije izrekla crno-bijelima, a poslije meča sa Malatijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Da vas podsjetimo - "disciplinci" UEFA su, na osnovu izvještaja posmatrača nezavisne organizacije FARE, odredili Partizanu kaznu od dva meča igranja bez prisustva publike, kao i novčano - 24.250 evra. Organi UEFA su zbog zastave sa "keltskim krstom", koji se smatra neonacističkim simbolom, kao i povika "pi*** ciganska" nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Mičelu Donaldu, sada igraču Malatije, odredili takvu, prilično oštru kaznu crno-bijelima.

Partizan se na tu kaznu žalio, ali je uspio da izdejstvuje samo kompromisno rješenje - u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, bio je dozvoljen ulazak samo djeci, koja treniraju fudbal u školama ovog sporta širom Srbije.

Ispostavilo se da je to bilo sjajno - djeca su napravila nezaboravnu atmosferu.

U međuvremenu, Partizan je izborio novo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, gdje će mu protivnici biti Mančester junajted, holandski AZ Alkmar i Astana iz Kazahstana.

Normalno, navijači Partizana iz cijele Evrope počeli su da se raspituju za cijene ulaznica, ali...

Pitanje je da li će za prvu utakmicu u Beogradu, protiv Astane 19. septembra, UEFA dozvoliti prisustvo publike. Partizan se žalio, postupak je u toku i sada se čeka odluka.

"FK Partizan obavještava sve navijače da će karte biti puštene u prodaju po dobijanju konačne odluke nadležnog organa UEFA o eventualnoj kazni i igranju prve utakmice u evropskom takmičenju na stadionu Partizana bez prisustva publike na šta je klub uložio žalbu. Kada je riječ o kartama za gostujuće navijače tačan broj ulaznica koje će biti puštene u prodaju znaće se poslije dogovora klubova učesnika, a koji su ove nedjelje u toku. Sa svim preciznim informacijama javnost će biti upoznata putem sredstava komunikacije po dobijanju konačnih odluka", navedeno je u saopštenju Partizana.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.