AZ Alkmar prodao najboljeg igrača pred Partizan!

Dobre vesti za Partizan, AZ Alkmar prihvatio ponudu iz Italije za najboljeg igrača.  Lepo obeštećenje za holandski klub.  Veliki gubitak za Holanđane. . .

Fudbal 03.09.2019 | 09:16
AZ Alkmar prodao najboljeg igrača pred Partizan!
Jedan od rivala Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope u nastavak sezone ulazi bez najboljeg fudbalera!

Kako prenose vodeći "insajderi" u Italiji, krilni fudbaler AZ Alkmara Usama Idrisi (23) prelazi u Torino za 12 miliona evra, nakon što "bikovi" nisu uspjeli da dovedu Simonea Verdija iz Napolija, pošto je klub sa juga Italije tražio previše novca.

Idrisi je talentovani krilni fudbaler koji je prošle sezone postigao 14 golova na 39 utakmica za AZ Alkmar, a vidjećemo da li će klub uspjeti da dovede pravu zamjenu za njega.

Momak iz Maroka je ovu sezonu počeo odlično i već ima učinak od četiri gola i tri asistencije.

AZ Alkmar je inače prvi rival Partizana u Ligi Evrope, pred praznim tribinama Humske.

AZ Alkmar skoro sigurno ostaje bez najboljeg igrača pred početak takmičenja u Ligi Evrope gde će u grupi biti rival i sa našim Partizanom.

Holandski klub je danas prihvatio ponudu Torina za krilnog napadača Usamu Idrisija. Bikovi su celo leto tražili krilnog napadača, pokušavali da dovedu Verdija iz Napolija i Kamanoa iz Bordoa, a kada nisu uspeli, okrenuli su se Idrisiju. Marokanac ima 23 godina i najčešće igrao kao levo krilo. Ima dobru tehniku, odličan dribling i jako je brz. Idealan je tip pojačanja za sistem 3-4-3 koji forsira Valter Macari.

Od dolaska iz Groningena pre dve godine, profilisao se kao najbolji igrač AZ Alkmara. Ove sezone je već postigao četiri gola i upisao tri asistencije na 10 mečeva. Alkmar nije želeo da ga proda po svaku cenu, ali je bio spreman za taj scenario. Zato je nedavno izdvojeno čak 2.000.000 evra za supertalentovano 19-godišnje krilo Zakariju Abuhlala iz B tima PSV Ajndhovena.

Kada je stigla ponuda Torina vredna 12.000.000 evra za Idrisija, holandski klub nije imao kud osim da prihvati. U tu sumu su uračunati i eventualni bonusi, a fiksni deo iznosi oko 10.000.000 evra. Očekuje se da marokanski reprezentativac u toku dana doputuje u Tolrino, obavi lekarske pregelde i potpiše ugovor sa Bikovima. 

Podsetimo, AZ Alkmar je već tokom leta prodao najboljeg igrača iz prošle sezone, Gusa Tila u moskovski Spartak za 18.000.000 evra. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar