Pirić imao potres mozga, ne dolazi među "zmajeve"!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine juče je u Zenici počela pripreme za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, protiv Lihtenštajna u Zenici i Jermenije u gostima.

Fudbal 03.09.2019 | 08:38
Pirić imao potres mozga, ne dolazi među "zmajeve"!
Kako je na svojoj službenoj stranici objavio FS BiH, golman slovenačkog Maribora Kenan Pirić propustiće pripreme i te mečeve zbog povrede. 

On je u preksinoćnjoj utakmici svog tima na gostovanju kod Domžala zadobio udarac u potiljak, a CT snimak je pokazao da se radi o potresu mozga. Određeno mu je sedmodnevno strogo mirovanje.

"Žao nam je što se Piriću ovo desilo. Ovo je zaista peh i za njega i za reprezentaciju, jer se uvijek maksimalno trudi. Ali, vjerujemo da će biti dobro i želimo mu što brži oporavak", rekao je selektor "zmajeva" Robert Prosinečki.

S obzirom da Pirić neće moći da dođe na okupljanje A reprezentacije, selektor Prosinečki je pozvao novog golmana.

U pitanju je čuvar mreže Sarajeva i U-21 reprezentacije BiH Vladan Kovačević, koji će konkurisati za utakmice s Lihtenštajnom i Jermenijom.

Povrijeđen je i fudbaler Rijeke Zoran Kvržić, ali njegov je dolazak najavljen u Trening centar u Zenici, gdje su sinoć "zmajevi" odraditi i prvi trening. 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar