Gdje je Federer u Novakovim porazima?

Eliminacija Đokovića je odavno prilika kakva se "ne propušta", jer Federer i Nadal zajedno imaju nijednu gren slem pobjedu nad Srbinom u prethodnih pet sezona. Vavrinka ih ima tri.

Tenis 02.09.2019 | 20:02
Gdje je Federer u Novakovim porazima?
Novak Đoković dočekaće 2020. godinu sa 16 gren slem trofeja u karijeri, nakon što je odbranu US open titule završio predajom Stenu Vavrinki u meču osmine finala.

Zvižduke njujorške publike je mogao da ignoriše, ali bol u lijevom ramenu ne, pa je početkom trećeg seta "bacio peškir", čestitao Švajcarcu i loše raspoložen napustio "Artur Eš", na čijim tribinama je ponovo bilo previše srećnih što "Broj 1" neće osvojiti peti od posljednjih šest "mejdžora".

Kako su tokom prethodnih pet sezona Rodžer Federer i Rafael Nadal pedantno i gotovo bez izuzetka osvajali one gren slem turnire koji nisu pripali Đokoviću (9), naročito tokom njegove dvogodišnje borbe sa povredom desnog lakta i drugim izazovima sa kojima se susretao, bilo bi iznenađenje ukoliko već za šest dana Švajcarac ili Španac ne povećaju prednost u vječnoj trci sa najmlađim arhi-rivalom.

To je odavno već prilika kakva se "ne propušta", jer Federer i Nadal zajedno imaju nijednu gren slem pobjedu nad Đokovićem u prethodnih pet sezona.

Posljednja je ona Rafina iz finala Rolan Garosa 2014. godine, kada su Parižani ovacijama doveli Novaka na ivicu suza i pokazali mu koliko vjeruju u to da će jednog dana kompletirati "Zlatni slem".

Uslijedila je nezabilježena dominacija u dvije epizode, do rastanka sa Marjanom Vajdom i od povratka Marjana Vajde, tokom koje je Đoković zabilježio 122 pobjede i svega 13 "mejdžor" poraza, od kojih mu je TRI nanio isti igrač – Vavrinka!

Sten je "skupo naplatio" pobjede nad Novakom u Parizu 2015. i Njujorku 2016, osvojio je dvije od tri gren slem titule u eri u kojoj je to najteže u posljednjih 130 godina. Pored Vavrinke, samo je još Endi Marej na Vimbldonu 2016. uspio da pauzira teniski rat "Velike trojke", koja je počistila 16 od posljednjih 19 trofeja.

Dok čekamo ishod posljednjeg ove sezone, dopunićemo listu Novakovih gren slem poraza trećom "zvjezdicom" pored prezimena Vavrinka.Kolona Federer i dalje je prazna…



Novakovi GS porazi od 2014. godine:

Rafael Nadal *

Kei Nišikori *

Sem Kveri *

Denis Istomin *

Tomaš Berdih *

Hjeon Čung *

Marko Čekinato *

Dominik Tim *

Sten Vavrinka ***

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar