Srbi ispratili Rebića, Joveljić dobio konkurenciju!

Drugi napadač koga je Frankfurt doveo u posljednjih desetak dana. . .  Milan se pojačao: Rebić stigao, Silva otišao, do kraja večeri se čeka Brazilac. . .  Rosoneri bi mogli ozbiljno da pojačaju napad.

Fudbal 02.09.2019 | 18:28
Srbi ispratili Rebića, Joveljić dobio konkurenciju!
Više nije "balkanski Frankfurt" - samo je srpski!

Ante Rebić uspio je da "izboksuje" transfer iz Ajntrahta pred sam kraj ljetnjeg prelaznog roka i uskoro bi trebalo da bude predstavljen kao novo pojačanje Milana, iako je već mjesecima unazad drugi klub iz ovog grada pokušavao da ga dovede.

Rebić je propustio jučerašnji meč protiv Dizeldorfa (2:1) kako bi završio pregovore sa "rosonerima", a kako prenose njemački mediji u pitanju je pozajmica.

Hrvatski fudbaler će narednih godinu dana biti na pozajmici na "San Siru" dok će Milan imati potom opciju da ga otkupi za 25 do 30 miliona evra, ali to nije sve...

Milan će u suprotnom smjeru poslati igrača koga je prije samo dvije godine platio 40 miliona.

U pitanju je portugalski napadač Andre Silva koji se nije snašao u dresu "rosonera" i prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u Sevilji, a uprkos dobrom startu sezone i velikom broju golova - forma mu je padala iz mjeseca u mjesec.

Silva takođe stiže u Frankfurt na pozajmicu, što znači da je konkurencija Dejanu Joveljiću sve oštrija pošto su prije nekoliko dana doveli i Basa Dosta.

U takvoj postavci stvari mladi srpski napadač je najvjerovatnije sada četvrta opcija, iza Dosta, Pasijensije i Silve, bez obzira na dobar početak nove sezone. Ipak, ako bude vrijedno radio kao i do sada, nije nemoguće da se ponovo nametne Adiju Hiteru.

Milan je ipak rešio da se pojača u finišu prelaznog roka. Pošto su izgubili veći deo prelaznog roka jureći nerealne i preskupe mete poput Koree, Rosoneri su se poslednja dva dana pijace bacili na realnije mete.

Ante Rebić iz Ajntrahta je već sinoć doputrovao u Milano pošto je odbio juče da igra i naterao nemački kluba da ga pusti. Danas će obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor za Milan. On dolazi na dvogodišnju pozajmicu vrednu 5.000.000 evra s opcijom da ga Milan otkupi za 25.000.000 evra. Oinetersantno je da 50 odsto od transfera ide Fiorentini iz koje je Hrvat došao u Ajntraht. Potpisaće ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni plus bonusi.

U suprotnom smeru će krenuti Andre Silva. Portugalac je jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Milana, došao je kao velika nada pre dve godine, ali se nije snašao. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Sevilji, ovog leta je bio blizu Monaka ali je transfer propao. Kao i onaj u Valensiju. Nisu ga hteli ni Benfika, ni Sporting pa je na kraju pristao na pozajmicu u Ajntraht. Takođe dvogodišnju.

Ali Rebić će biti jedino pojačanje Milana do kraja prelaznog roka. Klub sa San Sira od sinoć radi i na dovođenju napadača Tajsona iz Šahtjora. Povremeni brazilski reprezentativac insistira na transferu i apeluje na klub iz Donjecka da ga pusti na San Siro. Šahtjor je smanjio cenu sa 30.000.000 evra koliko iznosi klauzula na 25.000.000 evra. Ipak, ni to nije dovoljno jer Milan nudi maksimalno 20.000.000 evra. Tajson ubeđuje kluba da prihvati ponudu. Šahtjor još nije ništa odlučio, radi na dovođenju JevhenaKonpljanke iz Šalkea. To mnoge navodi na zaključak da bi Konopljanka trebalo da bude zamena za Tajsona.

Milan ima rok do 22.00 časa da završi posao. Tajson čeka i nada se. Juče nije igrao prvenstveni meč, obrisao je i neke fotografije sa društvenih mreža.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar