"Protiv Federera ne možete da igrate tenis!"

David Gofan je u meču osmine finala US Opena doživeo težak poraz od trećeg nosioca turnira, Rodžera Federera.

Tenis 03.09.2019 | 10:51
"Protiv Federera ne možete da igrate tenis!"
Belgijanac je uspeo da osvojo svega četiri gema, 6:2, 6:2, 6:0 u meču koji je trajao svega 79 minuta.

Po završetku susreta, David je pričao o tome koliko je teško igrati protiv najboljih. Pitali su ga protiv koga se najviše plaši da igra?

“Oni su potpuno drugačiji, imaju drugačije igre, mentalitet. Bolji su na različitim podlogama. Lepo je da su tu sva trojica jer su toliko dobri i istovremeno toliko različiti. Lepo je gledati ih, ali je teško igrati protiv njih. Protiv Novaka i Rafe morate jako da udarate, ali fizički su vrlo spremni. A Rodžer jednostavo zauzme tu pravu poziciju na terenu. Stalno pokušava da ide napred, traži vinere. Protiv njega onda ne možete da igrate tenis”, kaže David.

Kaže da je neverovatna njihova želja za uspehom.

“Svi su opet mentalno veoma, veoma jaki. Žele da pobeđuju stalno, da ostanu što duže, da imaju svaki trofej u kolekciji, a sve vreme stalno napreduju. Čak iako imaju više od 30, pa i 35 godina kao Rodžer, i dalje su fizički besprekorni. Teško ih je pobediti”, priznaje Gofan.

Pitali su ga je li teže igrati sa Rafom na šljaci, Rodžerom na travi ili Novakom na betonu.

“Teško je reći. Zavisi koliko su dobri. Ponekad su na svom najvišem nivou, a onda je teško. U ovom trenutku rekao bih da je najteže protiv Novaka, on je verovatno najbolji u ovom trenutku”, zaključio je teniser iz Belgije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar