Mhitarjan u Romi! Potpisuje i Kalinić, Šik u Lajpcigu!

Radno u Romi. . .  "Bućkuriš" u Romi: Pozajmica iz Arsenala! Dvocifren broj pojačanja na "Olimpiku", kako će to sve Fonseka uklopiti. . .

Fudbal 02.09.2019 | 19:05
Mhitarjan u Romi! Potpisuje i Kalinić, Šik u Lajpcigu!
Navijači su u jednom trenutku bili frustrirani, izgledalo je da će ove sezone biti daleko od Lige šampiona. Ali dve lepe vesti sačekale sui h jutros. Prva je bila očekivana, Nikola Kalinić će doputovati na lekarske preglede da bude alternativa Edinu Džeku. Ali druga se nije ni pominjala kao opcija sve do sinoć. A onda je odjeknulo: Henrih Mhitarjan će sledeću sezonu provesti u Romi!

Vest je potvrđena i sa zvaničnog klupskog radija, koji je naveo i da Jermen u 10.55 sleće na lekarski preglede u Večni grad. Doći će na jednogodišnju pozajmici. BBC javlja da će Vučica za nju platiti, pride će pokriti celu platu Arsenalovog plejmejkera, ali neće imati opciju da ga otkupi sledećeg leta.

Sa druge strane, Kalinić će moći da ostane. Na njegovom dolasku insistirao je novi trener Paulo Fonseka, mada će Hrvat biti samo alternativa za neprikosnovenog Edina Džeka čiji je ostanak i najveća Romina pobeda ovog leta.

Rimljani će za Kalinićevu pozajmicu platiti 2.500.000 evra, a za otkup ugovora moraće da dodaju još 9.000.000.

Sad, kakva je logika bila dovesti Kalinića na mesto mlađeg Patrika Šika sasvim je drugo pitanje. Ali verovatno da su finansije naložile takav rasplet. Češki napadač je stigao u RB Lajpcig, igraće tamo godinu dana na pozajmici, a Nemci će na kraju sezonu moći da ga otkupe za 28.000.000 evra.

Možda ovo leto i ne bude toliko loše za Romu? Možda poslednji dan prelaznog roka sve popravi? Mada se čini da to baš i nije bio plan uprave kluba, no više vađenje fleka.

Još jedan neočekivan transfer za Romu!

Poslije dolaska Krisa Smolinga, engleskog štopera iz Mančester junajteda na pozajmicu, "vučica" je dovela još jedno pojačanje iz Premijer lige.

U pitanju je ofanzivni vezni fudbaler Arsenala Henrik Mhitarjan koji će sljedeću sezonu provesti u Rimu, a kako prenose britanski mediji platiće određenu nadoknadu za pozajmicu i preuzeće sve obaveze (platu) iz ugovora Jermena.

Roma nema ni opciju ni obavezu da po isteku pozajmice otkupi njegov ugovor.

Mhitarjan je u januaru 2018. godine presao iz Mančester Junajteda u Arsenal za 34 miliona evra i za londonski tim odigrao je ukupno 59 utakmica i postigao devet golova.

Posmatrajući ovaj prelazni rok u Romi, poslije odlaska Monćija, može se reći da je Roma mnogo "lutala" i da će novi trener Paulo Fonseka morati da uklopi veliki broj pojačanja.

Mnogo ih je, a ne može se reći da među njima ima toliko kvaliteta!

Stigli su Leonardo Spinacola (Juventus), Pau Lopez (Betis), Amadu Dijavara (Napoli), Brajan Kristante (Atalanta), Mert Četin (Genčelbirligi), Đanluka Manćini (Atalanta), Žordan Veretu (Fiorentina), Davide Zapakosta (Čelsi) i pomenuti Kris Smoling (Junajted) i Henrik Mkhitarjan (Arsenal).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar