Reperkusije poraza: Pauza, gubitak bodova...

. . . neizvesnost oko prvog mesta. . . ! Porazom od Stana Vavrinke na US Openu trka za čelnu poziciju na kraju godine na ATP listi u potpunosti je postala otvorena.

Tenis 02.09.2019 | 18:46
Reperkusije poraza: Pauza, gubitak bodova...
Novak je u Njujork stigao sa 11.685 poena ili sa 3.740 poena prednosti nad Rafaelom Nadalom, a u slučaju da Španac osvoji trofej, smanjila bi se na 1.095 poena.

Grend slem titulu donose, ali kada se ne odbrane i oduzimaju mnogo. Svestan je toga Đoković, ali zna da je najvažnije da se što pre oporavi jer je to osnovni preduslov da bi mogao i dalje da se takmiči i bude u krugu za trofeje i najviši plasman.

Grend slem sezone je za njega završena onako kako niko nije želeo, povredom koja ga je onemogućila da dođe do 17. Grend slem pehara.

"Ova sezona još nije završena. Jeste ona što se tiče Grend slem takmičlenja. Osvojio sam dva Grend slema od četiri moguća, igrao polufinale u Parizu. Mislim da sam imao veoma dobru Grend slem sezonu. Ne mogu da se požalim, zaista", kaže Đoković.

Posle Njujorka jasno je da će svaki poen i svaki turnir do kraja sezone biti veoma važan. Novak ima dosta toga za odbranu, titulu u Šangaju, finala u Parizu i Londonu, na završnom ATP Tur finalu. Ukupno 2.600 poena.

Prilika za novih 500 poena je za sada samo Tokio, ako u međuvremenu ne promeni raspored i da sebi još neku šansu. Ipak, to će sve zavisiti od toga koliko će pauzirati.

"Videćemo, ostalo je još dosta velikih turnira. Što se tiče rang liste, čeka me odbrana priličnog broja poena kako bih sačuvao tu prvu poziciju na listi. Rafa oligledno igra dobro i Rodžer takođe, kao i drugi momci. Nadam se samo da ću imati šansu da se takmičim, jer kad sam zdrav, onda znam da imam prilično dobre šanse na turnirima u Aziji. Takođe i na turnirma u dvorani, nekako uvek dobro igram tih poslednjih nekoliko meseci sezone", dodao je Novak.

U širem smislu, sada njegovi protivnici, Federer i Nadal osvajanjem pehara ovde imaju priliku da mu za korak umaknu. Novak kaže da želi da jednog dana bude rekorder, ali zna da mora da ostane zdrav.

"Nije tajna da imam tu želju da dostignem Rodžerov rekord. Istovremeno, čeka me dug put do toga, nadam se. Verujem da ću igrati još mnogo godina, barem to planiram. Ne vidim kraj iza ugla, uopšte. Sada je bitno samo sačuvati svoje telo i ostati mentalno jak, te dostići vrhunac forme na tim najvećim turnirima koji su najznačajniji u napšem sportu", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxxx

02.09.2019 17:15

Nole odmori malo pusti neka igraju oni koji se trude i rade na treninzima. Ti igras stoni tenis sa novim trenerom i komunicirate kao da ste kocijasi na pijaci,sa takim radom se odma video tvoj pad u igri. Hvala bogu tvoje rame je potpuno zdravo samo pocni sa Vajdom da treniras i uspjeh je tu a sa sarlatanima je samo propast.

ODGOVORITE