Prvi veliki potpis dana je Napolijev - Ljorente!

Otvorena je lista parafa ovog poslednjeg dana prelaznog roka, a to dodatno približava Ikardija Pari Sen Žermenu.

Fudbal 02.09.2019 | 17:54
Prvi veliki potpis dana je Napolijev - Ljorente!
Poslednji je dan prelaznog roka i dobro je kada se već ujutru ozvaniči neko zvučno ime. Upravo je to slučaj danas, a Napoli je udario prvi i doveo Fernanda Ljorentea! Prvo je predsednik Aurelio de Laurentis objavio fotografiju Ljorentea kako potpisuje, a vrlo brzo je potvrda stigla i na zvaničnom sajtu Napolija.

Iskusni napadač se tako vratio u Italiju gde je nosio dres Juventusa pre četiri godine. Radi se o igraču koji ima 34 godine i kome je istekao ugovor sa Totenhemom. To znači da Napoli nije morao da plati ni cent da ga dovede, a sigurno će Karlo Ančeloti biti zadovoljan zato što je dobio snažnog igrača u napadu.

Detalji ugovora su sledeći: Iskusni fudbaler je potpisao ugovor na dve godine i zarađivaće 2.500.000 evra po sezoni. Treća godina ugovora može da bude aktivirana ako Ljorente postigne određeni broj golova koji je unapred zacrtan. Pored ovog  pomenutog novca Napoli je dao i 1.000.000 evra na ime menadžerskih usluga.

Ljorente je prethodnih dana stigao u Napulj kako bi završio sve što treba oko transfera, a Aurelio de Laurentis je do poslednjeg momenta čekao da vidi kako će razvijati situacija oko Maura Ikardija i Intera. Ipak, odlučio je da angažuje Ljorentea bez obeštećenja, a to u isto vreme znači da je Ikardi još bliži odlasku u Pari Sen Žermen, na pozajmicu.

A Ljorente je ovog leta bio u potrazi za klubom, imao je ponude različitih klubova, ali se na kraju vratio u Seriju A gde je u dresu Juventusa dao 27 golova i imao 10 asistencija na 92 utakmice od 2013. do 2015. godine.

U poslednje dve sezone u dresu Sparsa Ljorente je postigao 13 golova i imao je šest asistencija na 66 utakmica.

Posle dovođenja Irvinga Lozana Napoli je tražio još ofanzivnije pojačanje. Ikardi je bio ozbiljna opcija, ali Argentinac nije bio baš voljan da ode u Napulj. I onda su Napolitanci brzo odreagovali i doveli iskusnog napadača.

Napoli je dakle otvorio transferom ovaj poslednji dan prelaznog roka, a videćemo kako će se stvari odvijati do kraja dana. Nadamo se da će biti uzbudljivo!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Tviter Napoli

Komentari / 0

Ostavite komentar