Počela nastava u novoj školskoj godini u Srpskoj

Nastava u prvom polugodištu za učenike u Republici Srpskoj (RS) počela je danas, a završava se 27. decembra.
 
 

Republika Srpska 02.09.2019 | 11:04
Počela nastava u novoj školskoj godini u Srpskoj
Prema informacijama koje su škole dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture, nastava se u Republici Srpskoj izvodi u svim osnovnim i srednjim školama, izuzev centralne Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević kod Zvornika, gdje se privodi kraju obnova školskog objekta.

Povodom početka nove školske godine ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić pozvala je na zajednički rad na izgradnji, kako je navela, savremenog modela škole prilagođenog kompetencijama učenika 21. vijeka.

- Pred nama je veliki posao na izradi novih nastavnih planova i programa i digitalnih udžbenika, kao i na usavršavanju nastavnog kadra koji će u interaktivnoj nastavi motivisati učenike za sticanje potrebnih znanja i vještina – navela je Trivić.

Ministarstvo prosvjete i kulture opredijeljeno je, dodala je, za stvaranje boljih uslova u svim školama, kao i poboljšanje položaja prosvjetnih radnika.

- Želimo da se nastava izvodi u savremenim kabinetima, fizičko vaspitanje u fiskulturnim salama, a praktična nastava u privrednim subjektima. Obrazovanje je ključno za razvoj društva, stoga je od posebne važnosti unapređenje obrazovnog sistema RS – navela je resorna ministrica.

Đaci će u drugo polugodištu krenuti 20. januara 2020. godine.

U toku školske godine učenici imaju zimski, proljetni i ljetni raspust.

Uspješan početak školske godine poželjeli su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjendik NSRS Nedeljko Čubrilović.

(BN/Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nekada

02.09.2019 09:11

nekada bi u svakoj klupi sjedila dva ucenika

ODGOVORITE
Name

Nn

02.09.2019 09:26

I mnogo više klupa bi bilo.

Name

Lijep gest

02.09.2019 09:52

Lijepa vijest ovo za precednikovicu i skupštinskog spikera poznatijeg po imenu Čubrilili. Liči na ono - tek da se nešto rekne, da mediji spomenu. Ali ipak, lijepe želje su lijepe želje, kad već ne može drugačije, neka i želja. Podsjeća i na ono - dala bi majka da ima, ali nema.., nema se za sve, opljačkalo se. A i napljačkalo ako ćemo pravo, znaju oni to i te kako. Hvala im.

ODGOVORITE
Name

re

02.09.2019 11:12

Problem je katastrofalni najgori to šta će naučiti i šta su prošli u životu tom sa svojim roditeljima u kriminalnoj opljačkanoj RS skroz.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

02.09.2019 14:31

Umjesto sto salju cestitke bolje da su na Sokocu izgradili 4 ucionice jer im fali prostora,a ne da se dvije direktorice natezu preko nacelnika za jednu ucionicu u vrticu.

ODGOVORITE