Zato je TSC hit! Partizan ispustio dva boda!

Partizan i TSC odigrali meč bez pobednika u 7. kolu Superlige Srbije. I dalje su neporaženi i jedni i drugi. Gosti poveli posle 20 sekundi, izjednačio Sadik u 44. minutu.  Godina bez poraza! TSC ima tim koji se ne može slomiti, Partizan ostao bez dva boda.  Najbrži gol u ovoj sezoni Superlige i majstorija Umara Sadika u Humskoj za konačnih 1:1.

Fudbal 01.09.2019 | 23:54
Zato je TSC hit! Partizan ispustio dva boda!
Nema ništa gore za trenera kada cela postavljena taktika padne u vodu posle samo 20 sekundi od početka utakmice zbog primljenog gola. Isto tako, njegov kolega na drugoj klupi nije mogao da zamisli bolji početak derbija 7. kola Superlige Srbije…

U takvim pozicijama su se u nedelju uveče našli Savo Milošević i Zoltan Sabo. Strateg "parnog valjka" morao je odmah da komanduje veliku ofanzivu, dok je šef stručnog štaba TSC-a imao šansu da strpljivo čeka i vreba novu šansu iz kontri.

Ekipa iz Bačke Topole opravdala je u Humskoj epitete velikog iznenađenja u dosadašnjem toku Superlige. Prilično otvoreno i hrabro upustila se u duel sa crno-belima, koje ove sezone krase čvrst karakter i napadačka igra, ali ne i umešnost, jer da je tako – "parni valjak" bi već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, s obzirom na to koliko je prilika propustio. Šta tek reći za drugi deo meča…

Partizan – TSC 1:1 (1:1)!

Duel neporaženih ekipa u Humskoj (slobodan ulaz), privukao je na tribine stadiona Partizana oko 15.000 navijača. Publika je mogla da uživa u zanimljivoj i napadačkoj predstavi domaćina, ali i granitnoj odbrani TSC-a.

U odnosu na meč u Moldeu, Milošević je napravio dve promene. Zadnju liniju nije menjao, ali je ispred nje za meč sa TSC-omupario Sašu Zdjelara i Bibrasa Natha. Takođe, trener crno-belih odlučio se da priliku pruži Aleksandru Lutovcu umesto Zoranu Tošiću, koga je već na poluvremenu pozvao da se spremi za ulazak.

Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da gosti već posle 20 sekundi utakmice povedu. Napad po desnoj strani, završen je povratnom loptom na "penalitik" za Nenada Lukića, kome nije bilo teško da pošalje loptu pod prečku i savlada Vladimira Stojovića.

Ono što se dešavalo u nastavku utakmice uglavnom smo gledali ispred gola gostiju. Sjajne prilike propustili su Bojan Ostojić i Umar Sadik, a bilo je još nekoliko vrlo obećavajućih situacija ispred Nenada Filipovića.

Tek u 44. minutu, ali na vreme – Partizan je izjednačio.

Bila je to solo akcija Umara Sadika. Nigerijac je dobio loptu na levom krilu, driblingom nadmudrio svog čuvara, a onda elegantno, iskosa sa leve strane, proturio loptu ispod Filipovića.

"Parni valjak" je silovito krenuo u drugom delu. Opet je stvorio nekoliko vrlo opasnih situacija, ali rezultat nije uspeo da okrene u svoju korist. Usledilo je zatišje, pa novi uraganski nalet crno-belih. Ređale su se šanse Miletića, Uroševića, Ožegovića, ali lopta nije htela u gol.

Ekipa iz Bačke Topole znala je da se odbrani i da zasluženo stigne do nerešenog ishoda, u meču u kojem je, ipak, imala podređenu ulogu.

Posle svega, TSC slavi VELIKI bod, koji ga je zadržao na liderskom mestu superligaškog karavana i na tome Zoltanu Sabu i njegovim pulenima treba odati ogromno priznanje. 

Navijači Partizana žaliće zbog izgubljena dva boda, ali 15.000 uglavnom pristalica crno-belih, osim rezultata, nema razloga da bude nezadovoljno, jer su imali prilike da uživaju u pravom superligaškom fudbalu, neizvesnom i dinamičnom od prvog do poslednjeg minuta. Takvu predstavu pratilo je sve ono što krasi igru na dva gola. U vezi s tim, nema razloga da Humska ne bude dobro popunjena i na drugim mečevima...

Sledi pauza, pa nastavak šampionske trke 14. septembra.

Godinu dana bez poraza! Apsolutni hit iz Bačke Topole nastavlja da stoji na vrhu top liste superligaškog fudbala. Mimo svih očekivanja, gradi TSC imidž najprijatnijeg iznenađenja ovdašnjeg prvenstva i to tako što se isprsio u kući učesnika Lige Evrope. Debitant u elitnom rangu odoleo je Partizanu i na prvu pauzu, posle sedam kola, odlazi kao lider na tabeli!

Najbržim golom u sezoni – posle samo 25 sekundi – TSC je šokirao favorizovanog domaćina, do kraja izdržao većinu njegovih naleta i niz utakmica bez poraza u prvenstvu, ako se računa i lanjsko tutnjanje Prvom ligom, produžio na čak 37. Poslednji tim koji je u srpskim okvirima savladao Topolčane bila je Crvena zvezda, još u novembru prošle godine, ali u Kupu Srbije. Sa svim ostalim protivnicima, počev od 15. septembra 2018. do danas, momci Zoltana Saba mogu da se nose i to su pokazali u Beogradu, povkarivši Partizanu slavlje povodom uspeha na međunardnoj sceni – 1:1. Zahvaljujući tom bodu ostaće lider bar do 14. septembra kad u Bačku Topolu stiže Mačva. 

Ko se tome nadao?

Za sve one koji su se pitali otkud Sabov sastav na vrhu tabele i kako je do večeras skupio 16 bodova odgovor je stigao već u – 25. sekundi! Prvu akciju na utakmici, čim su uzeli loptu crno-belima, fudbaleri TSC-a su demonstrirali zbog čega nose epitet hita sezone. Nisu brenovali ko je preko puta dosad, a nisu ni protiv Partizana. Silađi je probio po desnoj strani, dodao Borku Duronjiću, ovaj zavrnuo za Nenada Lukića, da bi 26-godišnji krilni vezista matirao Vladimira Stojkovića i najbržim golom od početka prevenstva nastavio kanonadu (pet komada u sedam kola).

Ni posle toga gosti iz Bačke Topole nisu se striktno povukli, kako radi većina timova kad se pojavi na Topčiderskom brdu, bili su dobro organizovani na sredini, disciplinovani u odbrani, uspevali su ponekad i da istrče kontre, zapretili posle prekida (štoper Skopljak pored stative) i to je najbolja potvrda da im dosadašnji rezultati nisu slučajnost, već konstanta. Čak su imali neke situacije za potpunu senzaciju, ali bi to bilo možda i previše.

Jer, iako je uzeo „samo“ bod, Patizan je igrao dobro. Štaviše, u nekim delovima odlično. Pogotovo u prvom delu i završnici drugog. No, očigledno velika psihološka potrošnja posle gostovanja Moldeu i izuzetno disciplinovan protivnik doprineli su već drugom kiksu Parnog valjka u prvenstvu. Za sedam koraka manje u odnosu na lidera. A to je iznenađujući TSC. Iako se činilo da sve može da bude drugačije, jer je domaćin imao na raspolaganju celo drugo poluvreme za totalni preokret, ali...

Umesto pobede, pamtiće se samo minijatura Umara Sadika. Nervirao je Nigerijac Grobare tokom leta, što zbog serije promašaja, što zbog telefoniranja tokom utakmice sa Moldeom, čak je i večeras „ušao“ u utakmicu promašenim zicerom (tačnije, sjajno intervenisao golman Nenad Filipović, jedan od junaka u gostujućem timu), međutim, napokon je na novoj adresi dočekao aplauze. S razlogom, jer je u foto-finišu prvog poluvremena postigao jedan od najlepših Partizanovih golova od početka sezone.

Dugu loptu Saše Zdjelara kojom je vezista prebacio odbranu gostiju sačekao je pozajmljeni špic Rome pošto se izvukao iz ofsajda i solominijaturom podigao na noge oko 12.000 navijača, željnih još jednog pozitivnog impulsa posle plasmana u Ligu Evrope. Iako sam, bez pomoći saigrača, visoki napadač je demonstrirao i tehniku kakvu je dosad skrivao, prevario najpre Antonića, potom i čuvara mreže Filipovića i ekipi Sava Miloševića u idealnom trenutku doneo poravnanje rezultata. Majstorski.

Bila je to nagrada domaćinu za ofanzivnu, tečnu i konkretnu igru tokom prvog dela u kome je više od dve trećine vremena imao loptu u nogama, pucao na razne načine, pritiskao rivala, ali se do minut pre odlaska na odmor nije uspeo da izjednači. Počelo je izblokiranim udarcem Aleksandra Lutovca (starter umesto Zorana Tošića, dok je druga promena u odnosu na meč u Modelu bila Natho - Šćekić), nastavilo se zicerom Sadika, pokušavali su defanzivci Miletić i Ostojić, bila je i kontra pet na tri (upropastio je ove večeri neprepoznatljivo loši Suma), tukao je Natho iz slobodnjaka pored stative... Dovoljno šansi, da bi tek tu iz 44. minuta Sadik pretvorio u pogodak.

U drugom su se ispromašivali Asano i rezervista Tošić, imao je sjajnu priliku i Sadik posle kontre, zicer se ukazao Nemanji Miletiću posle Bambijevog centaršuta iz igre (ovoga puta bez realizacije, zbog dobro postavljenog Nenada Filipovića), pucao je Urošević, tražiorezervista Ožegović penal, potom promašio i sjajnu šansu, ali gola u šestominutnoj nadoknadi nije bilo. No, bilo je dinamičnog, zanimljivog, neizvesnog fudbala. To je Superligi potrebno.

Prva pobeda Novosađana - Proleter slavio u Inđiji. Crveno-beli uspeli su da upišu prvi trijumf u sezoni u sedmom kolu Superlige Srbije.

Fudbaleri novosadskog Proletera slavili su u sedmom kolu domaćeg prvenstva Inđiju na gostujućem terenu rezultatom 2:1 i tako upisali prvu pobedu u sezoni.

U egal-utakmici, gosti su uspeli da dođu do važnih bodova, a već u četvrtom minutu su stekli prednost pogotkom sa penala. Siguran izvođač bio je iskusni Slobodan Novaković, a nakon gola nije bilo većih prilika sve do 35. minuta kada je domaći tim izjednačio.

Gol za zeleno-bele postigao je Vladan Milosavljev i odveo svoj tim na pauzu sa zadovoljavajućim rezultatom.

U drugom delu igre nastavila se ujednačena igra s obe strane, nije bilo mnogo izglednih situacija, a konačni rezultat postavio je Branislav Jovanović u 70. minutu.

Ova pobeda mnogo znači gostima, vraća ih "u život" nakon nešto sporijeg početka sezone, ali i dalje ostaju u donjem delu tabele, na deobi 12. mesta, sa pet bodova iz sedam odigranih susreta.

Inđija je u nešto boljoj situaciji uprkos porazu, i dalje su deveti sa sedam poena, ali imaju utakmicu više od Rada koji zaostaje jedan bod za njima.

Goleada u Lučanima i "iks", Čuki derbi, Napredak ubedljiv! Tri interesantne utakmice odigrane u isto vreme kada i derbi dana u Humskoj, najzanimljivije u duelu timova iz Lučana i Ivanjice.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana odigrali su na domaćem terenu nerešeno sa ekipom Javora 3:3 u utakmici sedmog kola domaće Superlige.

Interesantan duel od samog starta je počeo „punom parom“, Dino Dolmagić je već u 11. minutu doveo goste u prednost, a nakon toga su plavo-beli potpuno preuzeli inicijativu i kontrolisali situaciju na terenu, da bi u 31. minutu i izjednačili.

Strelac je bio Milan Bojović, a njegov tim do pauze nije uspeo da postigne više od jednog pogotka uprkos čak 12 upućenih udaraca ka golu protivnika u prvom poluvremenu.

U drugih 45 minuta rivali su bili ravnopravniji, i jedni i drugi su imali svojih šansi, i obe ekipe su postigle po dva pogotka. 

Prvo je u 58. minutu Predrag Pavlović preokrenuo rezultat i doveo domaćina u vođstvo, ali njihova radost nije dugo trajala jer je Momčilo Mrkaić posle svega osam minuta vratio utakmicu u egal.

Ponovo je rezultat kratko bio na snazi, nekadašnji igrač upravo Javora Eliomar, sada u redovima Mladosti, doveo je svoj tim u novu prednost u 71. minutu, a konačnih 3:3 postavio je Marko Jevremović u 81.

Posle ovog meča, oba tima ostaju u donjem delu tabele, na 11. i 13. mestu sa bodom razmaka između sebe – današnji domaćin ima šest poena, a njihov rival pet.

U utakmici odigranoj na Banovom brdu, Čukarički je savladao niški Radnički rezultatom 1:0 i odneo trijumf u jednom od derbija kola.

Odluka o pobedniku pala je u 80. minutu, gol za domaćina postigao je rezervista Asmir Kajević i tako sačuvao bodove u Beogradu. Čuka je bila bolji rival tokom čitavog meča, a pogodak u završnoj fazi susreta došao je kao nagrada za sve što su prikazali tokom 90 minuta.

Beograđani su tako preskočili svoje današnje protivnike na tabeli, imaju 15 bodova, dva više od Nišlija i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok je Radnički pao na petu.

Ubedljivu pobedu u Kruševcu ostvario je Napredak koji je slavio 4:0 u meču sa Radom.

Poveli su domaći u 28. minutu preko Đura Zeca koji je bio precizan sa penala, iako su „građevinari“ bili u najmanju ruku ravnopravan rival tokom prvog dela igre.

U drugom poluvremenu, Kruševljani su ubrzali, prebacili u viši stepen prenosa i postigli tri gola koja su značila veliku pobedu. Prvo je u 69. minutu Miroslav Bjeloš duplirao prednost, a zatim je Nenad Gavrić postigao treći pogodak za svoj tim, da bi konačan rezultat postavio Miloš Ožegović u prvom minutu nadoknade vremena.

Napredak je pobedom prešao u gornji deo tabele, sada su osmi sa osam bodova, dok se rad seli u donji dom, na 12. mesto sa šest poena.

SUPERLIGA - 7. kolo

Subota

Vojvodina – Crvena zvezda  1:2 (1:1)
/Stojković 36 – Pavkov 26, Garsija 59/

Mačva – Radnik  1:1 (1:0)
/Jovanović 27 – Bojić 92/

Spartak Subotica – Voždovac  2:1 (1:1)
/Denković 5, Marčić 51 – Krasić 15/

Nedelja

Inđija - Proleter 1:2 (1:1)
/Milosavljev 35 - Novaković 4pen, Jovanović 71/

Čukarički - Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Kajević 80/

Mladost Lučani - Javor 3:3 (1:1)
/Bojović 31, Pavlović 58, Eliomar 72 - Dolmagić 11, Mrkajić 66, Jevremović 81/

Napredak - Rad 4:0 (1:0)
/Zec 28. penal, Bjeloš 69, Gavrić 81, Ožegović 90+1/

Partizan - TSC Bačka Topola 1:1 (1:1)
/Sadik 44 - Lukić 1/

PARTIZAN - TSC 1:1 (0:0)
/Sadik 44 - Lukić 1/

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 12.000. Sudija: Novak Simović.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Lutovac (od 46. Tošić), Suma, Asano - Sadik (od 65. Ožegović)

TSC: Filipović - Varga, Skopljak, Antonić, Ponjević - Milićević, Tumbasević, Tomanović, Duronjić (od 71. Grabež) - Silađi, Lukić (od 82. Šinković)



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar