ŠPA: Atletiko ''okreće'', Realu samo bod!

Ludnica u Madridu - rezervisti za preokret Atletika! Madriđani se izvukli iz "bezizlazne" situacije, Granada slavila na gostovanju Espanjolu. . .  Viljareal "otkinuo" bod Realu! Tim sa "Santijago Bernabeua" nije uspeo da pobedi u gostima "žutoj podmornici", Atletiko najviše profitirao. . .

Fudbal 01.09.2019 | 23:47
ŠPA: Atletiko ''okreće'', Realu samo bod!
Možda je majstorija, možda je sreća, ali je gol za pobedu Atletika u 90. minutu! Eibar bio na pragu iznenađenja.

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na domaćem terenu ekipu Eibara rezultatom 3:2 u trećem kolu španske La Lige i osamili se na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom iz tri odigrana susreta.

Domaći su "smušeno" ušli u meč i nekarakteristično za sebe zaostajali za dva koraka već posle 19 minuta. U sedmom minutu Čarles je krunisao dobru akciju Fabijana Oreljane po desnom boku efektnim pogotkom udarcem glavom i doveo svoju ekipu u prednost.

Samo 12 minuta je trebalo gostima da dodatno "prodube rane" rivala, Čileanac je još jednom dobro prošao po desnoj strani, vratio povratnu na ivicu šesnaesterca aAnaic Arbilja je snažnim udarcem savladao Jana Oblaka, uz malu pomoć Markosa Ljorentea koga je kačila lopta na putu ka golu.

Dva gola zaostatka su "trgla" crveno-bele, počeli su da igraju ofanzivnije i u 27. minutu počeli svoj povratak u meč. Dijego Kosta je izdržao duel u protivničkom šesnaestercu, uposlio Žoaa Feliksa na drugoj stativi, a mladi superstar je lako poslao loptu u praznu mrežu.

Nastavio je Atletiko sa napadima, ali do drugog poluvremena nije uspeo da promeni rezultat. Marko Dmitrović je radio dobar posao na golu Eibara i sputao protivnika da lako dođe do golova.

Na samom startu drugog dela igre Simeone je uveo Vitola, a ovaj mu je vratio za ukazano poverenje golom nakon samo šest sedam minuta na terenu. Slično kao i u prethodnom kolu sa Leganesom, Španac se dobro kretao, dobio loptu u kaznenom prostoru i "šmekerskim" udarcem savladao Srbina.

Položile su "jorgandžije" sve karte na napad, želeli su da dođu do kompletnog plena, a Argentinac na njihovoj klupi je povukao nekoliko zanimljivih poteza.

Prvo je uveo novog tinejdžera - Rodriga Rikelmea, a zatim pred sam kraj susreta i Tomasa Parteja koji će biti drugi rezervista koji će postići gol, i na kraju doneti sva tri boda svom timu.

U 90. minutu, fudbaler iz Gane je dobio dobru loptu od Saula, načinio nekoliko lepih poteza u protivničkom šesnaestercu i poslao loptu kroz noge Dmitroviću preko gol-linije.

Eibar se borio, tokom skoro čitavog meča imali su pozitivan rezultat, ali nisu imali dovoljno sreće, pa se kući vraćaju praznih šaka. Atletiko je pokazao da ima pobednički mentalitet i da ih sa razlogom smatraju možda i prvim favoritima za osvajanje ovosezonske Primere.

U drugom susretu odigranom u isto vreme Granada je na gostujućem terenu savladala Espanjol rezultatom 3:0.

Crveno-beli su zasluženo slavili protiv rivala koji je slabo počeo sezonu, a do prvog gola su došli već u 13. minutu kada je strelac bio Antonio Puertas. Drugi i treći pogodak postignuti su u drugom poluvremenu, prednost svog tima duplirao je mladi Karlos Fernandez u 68, da bi konačan rezultat postavio Ramon Aziz u 74. minutu.

Klub iz Barselone ostaje bez pobede u ovoj sezoni, pretposlednji su na tabeli sa jednim bodom i moraće da porade na formi ukoliko žele da se nadaju opstanku. Gosti su sasvim solidno ušli u novu kampanju, imaju po pobedu, poraz i nerešen rezultat, a današnji ubedljiv trijumf daje im za pravo da budu zadovoljni.

Atletiko Madrid je opet morao da se pomuči, ali je opet osvojio tri boda. Posle dva puta po 1:0 u prva dva kola, večeras je Eibar bio na pragu iznenađenja na Vandi, ali je Tomas Parti u 90. minutu doneo tri boda četi Čola Simeonea. Gosti su posle 20 minuta igre imali vođstvo od 2:0, ali je Atletiko preokrenuo i zasluženo osvojio ceo plen. Žoao Feliks je postigao prvenac u Primeri, novajlija Renan Lodi je ostavio sjajan utisak, rezervista Vitolo imao neke fenomenalne poteze, a Atletiko je posle tri kola jedini tim sa maksimalnim učinkom u španskom šampionatu. 

Počelo je šansom za Feliksa, ali je Dmitrović u poslednjem momentu uspeo da reaguje i spreči gol. Dva minuta kasnije se mreža zatresla na drugom kraju terena. Pedro Leon je proigrao Oreljanu na desnom krilu, a ovaj idealno pronašao na petercu Čarlsa koji je glavom pogodio za 0:1.

Feliks i Kosta su nastavili da muče goste, ali se mreža opet zatresla iza Oblaka. U 19. munutu je bilo šokantnih 0:2! Arbila je šutirao sa distance, lopta zakačila nekog, promenila smer i završila u golu.

Ali Atletiko nije paničio i samo je još više dodao gas. Prvi gol je stigao na vreme… Dijego Kosta je u 27. minutu uspeo nekako da probije i asistira na drugu stativu gde je bio Žoao Feliks. Portugalac je lako došao do prvenca u Primeri. Po igri je izgledalo da Eibar neće uspeti da izdrži.

I drugi gol je Ateltiko dao u dobrom momentu. Na početku drugog poluvremena je Lodi gurnuo sjajno za rezervistu Vitola koji je šmekerskom spoljnom prevario Dmitroviča i pogodio suprotan ugao.

Tada je bilo još jasnije da Eibar neže izdržati do kraja. Simeone je uveo tinejdžera Rikelmea i džokera Tomasa Partija. I pogodio! Kako mu je Vitolo doneo prvi gol, tako su mu i druge dve izmene donele preokret. Mladi Rikelme je imao odličan pokušaj i umalo pogodio desetak minuta pre kraja. Potom je Vitolo majstorskom petom lansirao Dijega Kostu koji je zatresao mrežu, ali je bio u malom ofsajdu.

I onda 90. minut!

Tomas Parti je izveo nešto to će neki smatrati majstorijom, a neki samo pukom sećom. Kako god, doneo je pobedu. Dmitrović je bio nemoćan. 

Viljareal "otkinuo" bod Realu! Tim sa "Santijago Bernabeua" nije uspeo da pobedi u gostima "žutoj podmornici", Atletiko najviše profitirao... 

Pa ga vi opet terajte u Kinu: Bejlova improvizacija ukrala šou Viljarealu! Zidanov Real se provukao na Madrigalu - 2:2.

Fudbaleri Real Madrida odigrali su nerešeno sa Viljarealom na gostujućem terenu 2:2 u trećem kolu Primere.

Od prvog minuta su "los blankosi" krenuli ofanzivno, pokušali su da kontrolišu situaciju na terenu, ali su domaći pružili i više nego dobar otpor. 

Imao je Real više loptu u posedu, ali je "žuta podmornica" imala svojih prilika i uspela da povede već u 12. minutu. Čudna situacija je bila posredi, gol je prvo priznat, zatim je pomoćni sudija digao zastavicu za ofsajd, a na kraju je VAR prelomio u korist domaćina i doveo ih u prednost.

Strelac je bio Đerar Moreno, dobro je ispratio kontra-napad svog tima i odbitak poslao iza leđa Tiboa Kurtoe.

Nastavio je gost sa jalovim napadima, kružio oko bloka rivala, ali nije uspeo da ga "probuši" i izjednači sve do nadoknade prvog poluvremena. Geret Bejl je postigao pogodak za svoj tim, završio odličnu akciju svog tima u kojoj je bitnu ulogu odigrao i Luka Jović koji je maestralno uposlio Danija Karvahala, asistenta za 1:1.

U drugom poluvremenu igrala se egal utakmica, Viljareal nije dopuštao lake šanse protivniku, bio je još ravnopravniji rival, a na kraju je uspeo da dođe i do nove prednosti.

Bio je 74. minut kada je Moi Gomez postigao drugi gol za svoj tim, iskoristio je pas Havija Ontiverosa i iz srca peterca poslao loptu u praznu mrežu.

Ipak, njegova ekipa nije uspela da sačuva taj rezultat, Bejl im je presudio u 86. minutu i obezbedio bod Realu. Luka Modrić koji je u 68. minutu zamenio imenjaka Jovića uputio mu je pas na ivicu kaznenog prostora, ovaj je uneo loptu unutra i snažnim udarcem savladao golmana Andresa Fernandeza.

Ovo je Madriđanima drugi remi u nizu, u prošlom kolu nisu uspeli da pobede Valjadolid, a sada su uspeli da se izvuku i odnesu makar deo plena natrag u prestonicu. Oni su sada na petom mestu, imaju pet bodova, a čini se da je od ovoga najviše profitirao Atletiko Madrid, koji se dodatno odmakao gradskom rivalu.

Viljareal je na 16. mestu, imaju dva boda i čini se da će ove sezone biti bolji nego što su to bili prošle.

Ima nešto čudesno u toj Žutoj podmornici. Ume da se davi i muči sa "liliputancima", ali zato kada joj dođu Barsa, Real i ostali velikani, igra fudbal bez kompleksa, izađe, "pošiba" se i često izlazi kao pobednik iz okršaja sa većima.

U tom filmu je večeras učestvovao i desetkovani Real, koji je bez nekoliko povređenih zvezda u šarenolikom sastavu pokušao da dođe do trijumfa pred reprezentativnu pauzu i kakvog-takvog mira. Ali, Zinedin Zidan je valjda shvatio večeras da drugi povratak na klupu neće ići onako glatko kao prvi kada je pomerio fudbalske granice, pošto se na prošlonedeljni kiks kod kuće sa Valjdolidom (1:1) večeras "nakalemio" i remi od 2:2 u Viljarealu.

Probao je Francuz na klupi Reala sa svojevrsnom šok-terapijom, poslao na teren prvi put ove sezone kao startere u Primeri Luku Jovića i Ferlana Mendija, ali mu se to nije isplatilo. Bodovno, kada se podvuče crta... Jeste Luka Jović lepo dodao loptu petom Karvahalu koji je asistirao za izjednačenje u nadoknadi prvog dela, ali to je bio jedini konkretan detalj u igri Srbina, koji je za 68 minuta na terenu imao nekoliko nepreciznih pokušaja van okvira gola.

Ironično, spasilac Zinedina Zidana je večeras bio Geret Bejl. Momak kojeg je celog leta terao iz Reala, dva puta je pogađao mređu domaćina i spasavao glavu Madriđanima kada se činilo da Real nema snage ni ideje kako da napadne kompaktnog domaćina. Posebno je impresivan bio način na koji je Velšanin "izmislio" gol za konačnih 2:2 u 86. minutu tako što je lukavo pogodio bliži ugao golmana Viljareala.

Ali, uspeo je Velšanin i da se izglupira na kraju. Za samo dva minuta u nadoknadi dobio je dva žuta kartona i isključenje kojim je stavio tačku na ovu zanimljivu utakmicu.

Viljareal je dva puta dolazio do prednosti, prvo Đerar Moreno u 12. minutu posle sjajnog napada i odbijene lopte Kurtoe, a mnogi su pomislili da je posao gotov u 74. kada je Moi Gomez na pas Ontiverosa doneo 2:1. Real je imao inicijativu, ali ne i dovoljno prilika da bi utisak sa ovog meča bio potpun.

Zato treba da slave što im je Bejl sačuvao kožu i imaju malo više poštovanja ubuduće pošto je pečat Velšanina na gotovo svim megalomanskim uspesima Madriđana u proteklih pet godina.

Pareho pucao penale, Valensija skinula mrak! Hrabra Majorka pala tek sa bele tačke - 2:0 (1:0).

Konačno Valensija! Fudbaleri sa Mestalje uspeli su da stignu do premijerne pobede u novoj sezoni, a čast da im bude prvi skalp pripala je novajliji Majorki koja je glatko poražena sa 2:0 (1:0).

Poražena, a da nije primila gol iz igre, pošto su oba pogotka domaćina pala sa bele tačke. I oba puta je šutirao kapiten Dani Pareho koji je držao pokaznu vežbu kako se pucaju penali.

Oba penala su bila za Valensiju, dosuđeni su ispravno, prvi posle faula nad Kokelanom u 42. minutu, a drugi posle igranja rukom u šesnaestercu gostiju od strane Brazilca Lago Žuniora.

Šteta za Majorku... Imala je sjajnih uvodnih pola sata i pravo je čudo kako se mreža Valensije nije zatresla posle tri kolosalne prilike. Ante Budimir je pogodio prečku u devetom, Lago Žunior stativu u 22. minutu pa domaćin treba da bude srećan što je na kraju stigao do premijerne pobede.

Rezultati 3. kola:

petak

Sevilja - Selta 1:1 (0:0)
/Vaskez 81 - Suarez 84/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 2:0 (2:0)
/Vilijams 11, Garsija 28/

subota

Osasuna - Barselona 2:2 (1:0)
/Tores 7, 81 - Fati 51, Artur 64/

Hetafe - Alaves 1:1 (1:1)
/Molina 24 - Hoselu 31/

Levante - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Leon 83, Morales 93/

Betis - Leganes 2:1 (0:0)
/Loren 54, Fekir 61 - Brajtvajt 50/
nedelja

Valensija - Majorka 2:0
/Pareho 43. p, 57. p/

Atletiko Madrid - Eibar 3:2 (1:2)
/Feliks 27, Vitolo 52, Partej 90 - Čarles 7, Arbilja 19/

Espanjol - Granada 0:3 (0:1)
/Puertas 13, Fernandez 68, Aziz 74/

Viljareal - Real Madrid 2:2 (1:1)

Tabela: Atletiko 9, Sevilja 7, Bilbao 7, Levante 6, Osasuna 5, Alaves 5, Real 5, Barselona 4, Granada 4, Valjadolid  4, Sosijedad 4, Selta 4, Majorka 3, Betis 3,Viljareal 2, Valensija 1, Hetafe 1, Eibar 1, Espanjol 1, Leganes 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar