PL BiH: Borac po notama Vranješa!

Dva gola i asistencija! Banjalučki Borac u možda i najboljoj partiji u sezoni došao je do pobjede nad Čelikom (3:1). Igrač utakmice bio je Stojan Vranješ, koji je kraj svog imena upisao dva gola i asistenciju!

Fudbal 01.09.2019 | 23:40
PL BiH: Borac po notama Vranješa!
U prošloj domaćoj utakmici, protiv Mladosti, Borac nije uspio da trijumfuje (0:0), a potom je uslijedio debakl u Mostaru (4:0), uprkos solidno odigranom drugom poluvremenu...

Zbog toga su ''crveno-plavi'' imali imperativ pobjede nad Čelikom u jednom od derbija sedmog kola, a sa istim su uspjeli da se izbore, nošeni sjajnim Stojanom Vranješom!

BORAC – ČELIK 3:1 (2:1)
/Vranješ 10, 21, Crnov 81 - Mahmutović 18/

Krunićev tim je od starta dao do znanja rivalu da ga u ovom dvoboju interesuju samo tri boda, a kao plod agresivnog početka stigao je pogodak Borčevog ofanzivnog veziste već u desetom minutu.

Držao je Borac u tim trenucima sve pod kontrolom, bio bolji rival, čak je i Miriću poništen pogodak zbog ofsajda...

Ništa nije ukazivalo da će Čelik brzo doći do izjednačenja – a desilo se upravo to!

U 18. minutu je Leon, Paragvajac u taboru gostiju, centrirao sa lijeve strane i pronašao Mahmutovića koji matira Lučića za ''promjenu ispisa'' na semaforu.

Ipak, nije taj gol sasjekao klub iz Platonove ulice, koji je vrlo brzo, već nakon 180 sekundi, vratio prednost na svoju stranu – asistent je bio Vujaklija, a Vranješ ponovo strijelac!

Uz slobodan udarac asistenta kod Čelikovog gola iz 37. minuta, kada je Lučić veoma dobro intervenisao, to je bilo sve vrijedno spomena iz prvog poluvremena.

Stanje na terenu bez većih uzbuđenja potrajalo je do 63. minuta, kada je Borac ostao sa desetoricom na terenu. Zbog igranja rukom i spriječavanja igrača Čelika da stigne do izgledne situacije pred golom, arbitar Vladimir Bjelica je isključio Borčevog štopera.

Da ''nesreća nikad ne dolazi sama'', pokazalo se i par minuta prije toga, kada je igru zbog povrede morao da napusti Aleksandar Subić.

Gostujući sastav, koji je sedam od dosadašnjih devet bodova osvojio ''na strani'', do kraja susreta nije, uprkos brojčanoj prednosti, ozbiljnije ugrozio Borčeve fudbalere, koji su u 81. minutu otklonili sve dileme oko konačnog ishoda.

Vranješ je oboren na centru, ali je i ''sa zemlje'' uspio da pošalje loptu za Crnova, koji je u kontranapadu prevario svog čuvara i preciznim udarcem sa lijeve strane postigao svoj debitantski gol za Borac.

Nakon ovog kola slijedi dvosedmična pauza zbog kvalifikacija za EURO 2020, a koju će Borac dočekati na petoj poziciji uz 11 bodova, dok će Čelik u osmo kolo ući osmoplasirani.

PREMIJER LIGA BiH - 7. KOLO:

Borac – Čelik 3:1 (2:1)
/Vranješ 10, 21, Crnov 81 – Mahmutović 18/

Igrano u subotu:

Mladost - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Jakovljević 90+7, Lendrić 90+9/

Velež - Radnik 0:1 (0:0)
/Maksimović 69/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Sarajevo 5:2 (2:2)
/Krpić 7, 38, Bojo 60, Sadiković 76, Alispahić 90+3 - Hebibović 1, Sipović 45+1 autogol/

Tuzla siti - Sloboda 2:1 (0:0)
/Ubiparip 62, 86 - Livančić 76/

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar