ITA: Džeko izborio penal, a Kolarov pogodio!

Kolarov glavni akter "Derbija dela kapitale"! Srpski kapiten Aleksandar Kolarov bio je najzapaženiji igrač na "Olimpiku" u 173. izdanju rimskog derbija - 1:1 (0:1).  Roma je povela protiv Lacija u 173. rimskom "Derbiju dela kapitale".  Derbi dela stativa, Kolarov i Sergej po plus i minus! Lacio i Roma odigrali nerešeno.  "Sumnjiva" pobjeda Intera na Sardiniji! Plavo-crni iz Milana uz "malu asistenciju" arbitra Fabija Mareske stigli do sva tri boda protiv Kaljarija - 1:2 (0:1)

Fudbal 01.09.2019 | 23:33
ITA: Džeko izborio penal, a Kolarov pogodio!
Rimska "vučica" je pred gradski derbi sa Laciom bila u nešto nepovoljnijoj poziciji, ali je prva stigla do prednosti.

Igrao se 16. minut kada je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko u ruku pogodio srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića u kaznenom prostoru, a arbitar Marko Gvida pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa "kreča" bio je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov za vođstvo Rome - 1:0.

Bio je to drugi pogodak Kolarova ove sezone u Seriji A.

Na kraju samo 1:1, ali rimski Derbi dela Kapitale je trebalo da se završi sa mnogo većim rezultatom. Čak šest puta su fudbaleri Lacija i Rome pogađali okvir gola, bilo je tu još odličnih šansi, ali su samo dve lopte završile u mrežema.

Direktni protagonisti kod oba gola su bili i srpski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Aleksandar Kolarov. Sergej je skrivio penal iz kojeg je Kolarov doneo vođstvo Romi, da bi kasnije Kolarov izgubio duel sa mlađim zemljakom iz kojeg se rodilo izjednačenje Lacija preko Imobilea.

Početak derbija je bio frenetičan!

Posle samo 140 sekundi igre, Lukas Leiva je strašnim udarcem pogodio stativu, a Federiko Facioje sprečio Imobilea da pretvori otpadak u gol. Samo dva minuta kasnije se stativa zatresla na drugoj strani. Zaniolo je tukao sa 20 metara, ali je sreća sada bila uz Lacio.

Imao je Lacio još jednu solidnu šansu reko Milinković Savića ali je Srbin šutirao pravo u golmana Lopeza. Međutim, još veći problem je Sergej napravio Laciju pre svojim golom. Džeko je prilikom centaršuta pogodio Sergeja u ruku koji se postavio neoprezno i skrivio penal. Aleksandar Kolarovje bio siguran izvođač najstrože kazne.

Lacio je posle primljenog gola zaigrao odlično i zbio Romu na njenu polovinu. Usledila je serija sjajnih šansi do poluvremena. Imobile je imao dve sjajne šanse od kojih je u jednoj pogodio stativu. Samo 20 sekundi kasnije je Korea pogodio istu stativu!

Potom je Roma bila blizu 2:0. Lacio je izbio loptu sa gol linije posle šuta Manćinija, a nekoliko minuta kasnije je Zaniolo pogodio još jednu stativu. Umesto sa rezultatom 3:3, poluvreme je završeno vođstvom Rome od 1:0.

Lacio je do zasluženog gola stigao na početku drugog poluvremena. Milinković Savić je oduzeo loptu neopreznom Kolarovu koji je bio slab u duelu, proigrao Imobilea a ovaj asistirao Luis Albertu za 1:1.

Mogao je Lacio i da pobedi. Strašnu šansu je imao Korea, ali je sa pet metara šutirao pravo u Lopeza, da bi poslednju šansu imao Parolo čiji šut je zaustavila prečka. Na kraju su Nebeskoplavi zatresli mrežu u nadoknadi vremena, ali im je gol opravdano poništen.

Aleksandar Kolarov, jedini aktivni fudbaler u istoriji "vječnog grada" koji je branio boje Lacija i Rome u 90 godina dugoj istoriji rimskog "Derbija dela kapitale", bio je ključna figura u 173. međusobnom okršaju "romanista" i "lacijala".

Kapiten reprezentacije Srbije sigurno je izveo jedanaesterac u 16. minutu za vođstvo Rome, a u drugom poluvremenu bio i direktan krivac za izjednačujući pogodak "nebesko-plavih" u podjeli bodova.

LACIO - ROMA 1:1 (0:1)

Penal za Romu je "skrivio" srpski reprezentativac iz Lacija, Sergej Milinković Savić, kojeg je pogodila lopta u ruku nakon udarca kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke, što prema novim pravilima nije ostavilo dilemu sudiji Marku Gvidu. 

Bio je to drugi pogodak Kolarova ove sezone poslije projektila iz slobodnog udarca protiv Đenove (3:3).

Iako to rezultat ne sugeriše, "prštalo" je na "Olimpiku u nedjeljnom dvoboju drugog kola Serije A.

"Lacijali" su već u trećem minutu pogodili stativu, tačnije Lukas Leiva, potom je dva minuta kasnije uzvratio Nikolo Zaniolo pogovši stativu udarcem sa 18 metara.

DERBI DELA KAPITALE

- Prvi derbi odigran 8. decembra 1929, Roma slavila 1:0,

- Ukupno odigrano 173 derbija, Roma 65 pobjeda, 62 remija, Lacio slavio 46 puta, gol razlika 216:170, - Najviše odigranih derbija: Frančesko Toti (44),

- Najviše postignutih golova u derbijima: Frančesko Toti (11),

- Najviše golova na jednom derbiju: Vinćenco Montela (4),

- Od aktivnih igrača Aleksandar Kolarov jedini koji je igrao za oba rimska kluba.

Stativa Rome se još dva puta tresla u prvom poluvremenu poslije udarca Ćire Imobilea, a potom i Hoakina Koree, dok je i na drugoj strani golmana Tomasa Strakošu takođe još jednom spašavao okvir gola nakon novog udarca Zaniola.

U nastavku meča, izabranici Simonea Inzagija su bili nešto angažovaniji i agilniji prema golu Rome, ali se do 59. minuta rezultat nije mijenjao.

Tada se poigravao Kolarov na 30-ak metara od gola Rome, Milinković Savić mu je oduzeo loptu i uposilio Ćira Imobilea, a napadač Lacija u mat-poziciju doveo Luisa Alberta.

A iz takvih situacija ni mnogo lošiji fudbaleri od španskog veziste ne bi promašili - 1:1.

Golman Rome Pau Lopez potom je nekoliko puta spriječio potpuni preokret Lacija, a posebno je impresivna bila njegova odbrana u 64. minutu kada je šutirao Hoakin Korea sa pet, šest metara!

A kad bi čak i Španac bio savladan, onda bi se u korist "bordo" tima ispriječio okvir gola.

Pet minuta prije kraja, po četvrti put u derbiju Rima, okvir gola je spasio "vučicu" poraza nakon što je Marko Parolo uzdrmao prečku! Zatresli su "lacijali" doduše mrežu u sudijskoj nadoknadi, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Sastavi

Lacio (3-5-2): Strakoša, Aćerbi, Radu, Luiz Felipe, Milinković - Savić, Leiva, Lacari, Lulić, Korea, Imobile, Luis Alberto. Trener: Simone Inzagi

Roma (4-2-3-1): Pau Lopez, Klajvert, Manćini, Facio, Kolarov, Pelegrini, Kristante, Under, Zaniolo, Florenci, Džeko. Trener: Paolo Fonseka

"Sumnjiva" pobjeda Intera na Sardiniji! Plavo-crni iz Milana uz "malu asistenciju" arbitra Fabija Mareske stigli do sva tri boda protiv Kaljarija - 1:2 (0:1).

Izabranici Antonija Kontea su zabilježili i drugu pobjedu ove sezone!

Poslije sigurnog i ubjedljivog trijumfa u prvom kolu nad Lećeom (4:0), Inter je u nedjelju uveče osvojio sva tri boda i na gostovanju u Kaljariju.

KALJARI - INTER 1:2 (0:1)

Ipak, utisak je da su u pobjedi nad nezgodnim "ostrvljanima" stigli uz "naklonost" arbitra Fabija Mareske, koji je sve ključne i sporne situacije "svirao" u korist milanske ekipe.

"Plavo-crni" su do prednosti na Sardiniji došli u 25. minutu pogotkom Lautara Martineza.

Argentinac je bio najviši u skoku i pogodio mrežu poslije centaršuta Stefana Sensija, ali je tek nakon intervencije video arbitra (VAR) gol priznat iako je prvobitno sudija Mareska dosudio ofsajd.

Inače, Martinez posebno insiprisan protiv tima sa Sardinije jer je bio strijelac na svakoj od tri utakmice koje je igrao protiv Kaljarija.

Centarfor sardinijske ekipe Alberto Čeri je u finišu prvog poluvremena propustio stopostotnu šansu za izjednačenje nakon dodavanja Rađe Naingolana, ali je s sedam-osam metara šutirao pored stative Interovog gola.

Taj promašaj na kraju prvog, Kaljari je nadoknadio već na početku drugog dijela.

Poslije centaršuta sa desne strane Urugvajca Nahitana Nandeza, nebeski skok Žoaa Pedra i lopta je završila iza leđa Samira Handanovića - 1:1.

Inter je u 60. minutu bio blizu novog vođstva, međutim prečka je spasila Kaljari poslije majstorskog šuta iz slobodnjaka Stefana Sensija, koji je potom u 73. minutu izborio penal.

Siguran sa "bijele tačke" bio je Romelu Lukaku, postigavši već drugi gol za Inter otkako je stigao iz Mančester junajteda, za kako se ispostavilo na kraju, pobjedu.

Bunili su se domaći igrači smatrajući da je penal prestrogo dosuđen, posebno jer je prethodno Mareska mogao mirne duše da pokaže na "bijelu tačku" za Kaljari jer je rukom u kaznenom prostoru igrao defanzivac Intera, ali arbitar je pokazao da se igra nastavi.

Debitant u novoj sezoni Ligi šampiona, Atalanta dočekala je Torino i upisala poraz u svojoj 2.000 utakmici u Seriji A - 2:3 (1:1)

Duvan Zapata, koji je prethodne sezone bio prvi golgeter ekipe iz Bergama, ponovo je nastavio da rešeta mreže i sa dva pogotka bio je najzaslužniji za vođstvo crno-plavih od 2:1, ali su "bikovi" do bodova stigli golom Armanda Ica - 2:3.

Poslije ubjedljivog domaćeg poraza od Lacija (0:3), Sampdorija je doživjela novi debakl, a ovog puta na gostovanju Sasuolu - 1:4 (0:3). Domeniko Berardi je "uništio" Đenovljanje postigavši het-trik u prvih 45 minuta.

SERIJA A

Drugo kolo

Lacio - Roma 1:1 (0:1)
/Luis Alberto 59 - Kolarov 16 pen/

Atalanta - Torino 2:3 (1:1)
/Zapata 38, 55 - Bonifaci 24, Berenguer 57, Ico 66/

Kaljari - Inter 1:2 (0:1)
/Žoao Pedro 50 - Martinez 29, Lukaku 72 pen/

Đenova - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Zapata 11, Kuame 65 - Pulgar 76 pen/

Leće - Verona 0:1 (0:0)
/Pesina 81/

Sasuolo - Sampdorija 4:1 (3:0)
/Berardi 29, 36, 43, Traore 47 - Kvaljarela 66/

Udineze - Parma 1:3 (1:1) 
/Lazanja 17 - Žervinjo 43, Galjolo 59, Ingleze 75/

Subota:

Milan - Breša 1:0 (1:0)
/Čalhanoglu 12/

Juventus - Napoli 4:3 (2:0)
/Danilo 16, Iguain 19, Ronaldo 62, Kulibali 90+2 autogol - Manolas 66, Lozano 68, Di Lorenco 81/

TABELA: Inter 6, Juventus 6, Torino 6, Lacio 4, Đenova 4, Bolonja 4, Verona 4, Sasuolo 3, Parma 3, Napoli 3, Atalanta 3, Breša 3, Milan 3, Udineze 3, Roma 2,  Fiorentina 0, SPAL 0, Kaljari 0, Leće 0, Sampdorija 0. 

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar