Saga je konačno gotova: Nejmar ne ide nigdje!

Cijelo ljeto se dovodio u vezu sa Realom i Barselonom, ali od toga nema ništa.

Fudbal 02.09.2019 | 10:32
Saga je konačno gotova: Nejmar ne ide nigdje!
Nejmar ostaje igrač Pari Sen Žermena!

Poslije nekoliko meseci brujanja o mogućem odlasku Brazilca sa Parka Prinčeva, na kraju se nije desilo - ništa. Po sistemu "tresla se gora, rodio se miš", tako je i ovoga puta potvrđeno da brojni evropski mediji ipak nisu bili u pravu.

Mega zvijezda PSŽ-a navodno je pristao da ostane u klubu i naredne sezone, pošto su njegovi pregovori o povratku u Barselonu propali. Britanski Skaj prenosi da je postojala želja da ponovo obuče dres katalonskog kluba, ali da će i u sezoni 2019/20 Nejmarova stalna adresa biti u prestonici Francuske.

Gotovo čitavo ljeto je prošlo u punjenju transfer rubrika vijestima o njegovom mogućem povratku u Španiju. Prvo se pominjao Real Madrid, potom i Nejmarova bivši klub Barselona. Naslovi "Stiže!" i "Odlazi!" krasili su naslovnice sportske štampe u Španiji i Francuskoj.

Nejmar je za dvije sezone odigrao 58 mečeva za Pari Sen Žermen i postigao 51 gol.

No, poslije svega, Nejmar će se treninzima PSŽ-a priključiti poslije septembarske reprezentativne pauze, pošto nije bio na raspolaganju treneru Tomasu Tuhelu dok se saga napokon ne okonča. Kako se prelazni rok završava u ponedjeljak uveče, jasno je da više nema vremena za tako veliki transfer.

Skaj takođe navodi da je Nejmar bio spreman da pristane na manju platu ne bi li se vratio na Nou Kamp, pa čak i da plati 20 miliona evra iz svog džepa, kako bi obezbijedio transfer.Uprava PSŽ-a na to nije pristala, željevši da i oni naprave basnoslovnu zaradu od Nejmarovog transfera.

Podsjetimo, PSŽ je u leto 2017. platio 222 miliona evra ne bi li doveo Nejmara iz Barselone. Brazilac sa prvakom francuske Lige 1 ima ugovor do juna 2022. i Skaj čak navodi da je Nejmar sada spreman da ostane u klubu do kraja ugovora. Ipak, kako će tada imati 30 godina, pitanje je da li će zaista željeti da toliko dugo čeka.

Situacija u Francuskoj se bila ozbiljno zakomplikovala, naročito nakon što su navijači PSŽ-a jasno istakli poruku Brazilcu da ga ne žele u klubu. Želja im nije bila ispunjena, pa će tandem Nejmar-Kavani-Mbape harati domaćim prvenstvom i ove sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar