Prointer odbacuje navode vlasnika Planet Soft

Kompanija „Prointer ITSS“ Banjaluka odbacila je navode vlasnika i direktora kompanije “Planet Soft” Vedrana Jarića da su uslovi u tenderu za Integrisani informacioni sistem “Šuma Republike Srpske” namješteni za „Prointer“.

Republika Srpska 31.08.2019 | 22:45
Prointer odbacuje navode vlasnika Planet Soft
Saopštenje Prointera prenosimo u cijelosti zbog teksta koji smo preuzeli s portala Capital: https://www.rtvbn.com/3964099/jaric-tvrdi-tender-suma-nastiman-za-prointer 

“Odbacujemo laži da su, kako je navedeno, uslovi u tenderu za Integrisani informacioni sistem “Šuma Republike Srpske” namješteni za Prointer, a koje je u izjavi portalu capital.ba iznio gospodin Vedran Jarić, vlasnik i direktor kompanije “Planet Soft”.

Iako nam je praksa da ne komentarišemo postupke javnih nabavki koji su u toku, brojne nestine koje su iznijete u tom tekstu zahtijevaju odgovarajuću reakciju. Zbog toga ne možemo, a da ne zaključimo da je jedini cilj gospodina Jarića, osim direktne diskvalifikacije konkurenta na tržištu, da bez osnova izvrši pritisak na institucije i “Šume Republike Srpske” kao naručioca u fazi kada je postupak javne nabavke još u toku.

Jasno je da nema ni jednog razloga za takvom reakcijom, jer je postupak odgođen upravo zbog žalbe jednog o ponuđača. Smatramo da se iza ovog medijskog pritiska posebnog biznis lobija, osim nervoze, krije i namjera da se očigledno plaćenim tekstovima ospori pravo drugima da sasvim transparentno učestvuju u postupku javne nabavke. Da bi se došlo do tog cilja vidljivo je da se ne biraju sredstva pa se napada Prointer, između ostalog, i tvrdnjama da nije partner SAP-a što je notorna laž, jer smo partneri i SAP-a i mnogih drugih renomiraih proizvođača softvera.

Kako ne bismo doprinijeli stvaranju dodatnog pritiska na institucije i naručioca, o samom postupku, cijeni i uslovima ove javne nabavke nećemo iznositi detalje dok sam postupak ne bude završen. Ono što svakako želimo naglasiti je da je Prointer ITSS itekako svjestan kompleksnosti posla uspostavljanja Integrisanog informacionog sistema Šuma Republike Srpske zbog čega smo, ako dobijemo priliku, spremni da partnerski, zajedno sa drugim renomiranim kompanijama iz IT sektora odgovorno, u cilju što kvalitetnije realizacije planiranog, doprinesemo unapređenju poslovanja u tom javnom preduzeću.

Posebno želimo da naglasimo da je u istupima povodom digitalne transformacije kojoj žele da pristupe i Šume Republike Srpske neophodno imati mnogo više svijesti o značaju  2 samog procesa, a izbjegavati neargumntovane napade kojim se samo usporava neophodan korak koji bi doprinio uspostavljanju dodatne kontrole u poslovanju. Imajući u vidu reference koje je za „Planet Soft“ iznio gospodin Jarić ne sumnjamo da će biti uspješan i na drugim tržištima, zbog čega mu želimo da ideje i planove uspješno realizuje i van Republike Srpske.

Ipak, ne možemo da zanemarimo njegov grubi pokušaj narušavanja poslovnog ugleda kompanije Prointer ITSS zbog čega ćemo zatražiti odgovarajuću pravnu zaštitu, koja će podrazumijevati i pravnu reakciju na zanemarivanje prava na odgovor koji nismo dobili od portala capital.ba u pripremi teksta objavljenog na tom portalu, kao ni od portala koji su preuzeli taj tekst“, kaže se u reakciji Prointera.

Vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“ Vedran Jarić u izjavi portalu Capital je rekao da je cijena od 17 miliona maraka za Integralni informacioni sistem „Šuma Republike Srpske“ prenaduvana, a uslovi u tenderu namješteni za firmu „Prointer“, zbog čega se žalio i nabavka je odgođena do rješavanja žalbe.

Jarić je naveo da su u tenderu „Šuma“ za izradu Integralnog informacionog sistema stavljeni apsurdni uslovi koje je njegova kompanija pobrojala u žalbi, te da je ubijeđen da će Kancelarija za razmatranje žalbi prihvatiti njihove argumente.

On je naglasio da su određeni uslovi navedeni tako da isključivo pogoduju kompaniji „Prointer“ iz Banjaluke i da se jednostavno niko drugi ne može takmičiti.

„To je klasično naštiman tender za firmu „Prointer“, naše je da se žalimo i vidimo šta će reći Kancelarija za razmatranje žalbi“, istakao je Jarić portalu Capital, dodajući da je „Planet soft“ partner SAP-a, koji „Šume“ planiraju da uvedu, a da „Prointer“ to nije i da će vjerovatno kupovati licence od druge firme koja je partner SAP-a.

„Vrijednost nabavke je 17 miliona maraka i to je više nego prenaduvano. Mogu garantovati da će „Planet soft“ taj posao odraditi za pet miliona maraka“, kazao je, između ostalog, Jarić tom portalu.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

31.08.2019 21:06

ma šta mi napriča

ODGOVORITE
Name

boticeli

31.08.2019 21:17

Kad covjek ovako nesto procita smuci ti se ,pa zar nemaju pismenog covjeka da napise demant onako kako se pise.Po ovome vidim da im je uvijek svaki tender nastiman.

ODGOVORITE
Name

JARIC JE SVE U PRAVU

31.08.2019 21:31

haahahahaah hahahahhahah,sta kazu mi to mozemo sigurno uraditi,pa kako znate ako niste pisali dokument.hhahhahah

ODGOVORITE
Name

Zum

31.08.2019 21:32

Pa to je očekivano. Šta je drugo mogao reći, neće valjda priznati istinu. Svi znamo da je mali Igor poštenjačina kao što mu je i ćaća.

ODGOVORITE
Name

zoran

31.08.2019 21:33

Nezna covjek da li bi vam (prointer) se smijao ili plakao

ODGOVORITE
Name

Marko

31.08.2019 21:44

Prointer...kakvo je to drsko pljackanje ovog jadnog naroda.Kao prvo treba zatvoriti sve direktore suma u poslednjih 20 godina i osuditi na maximalnu robiju.Druga najludja stvar je sto teaki gubitas uvodi softer od 17 miliona,kao da je za gubitke krivo to sto nisu imali softer a ne to da je drzavnu sumu krmicio i kurta i murta.U normalnim zemljama kad zaradis te pare onda ulazi a ne da pljackate godinama i da sad poreaki obveznici vam placaju softer i ne samo to,vec opet da svrnete 12 miliona na tom tenderu.Pa mamu vam jbm,dokle vise !!!!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

01.09.2019 08:00

Dok nas nestane ostat ce samo podobni koji su stranacki opredjeljeni. I oni ce onda da primaju izbjeglice sa Bliskog istoka i prodavati napustenu imovinu odnosno rodna ognjista.

Name

Budala kao i ti

31.08.2019 23:02

Ma da,kako da ne.Bagro ?Ma nema epiteta za vas.Ili ima? Paraziti.Da, paraziti!

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

01.09.2019 05:13

Боље им је да купе камионе и моторке, и да почну са пошумљавањем, јер ће остати без шума.

ODGOVORITE
Name

Lud zbunjenog

01.09.2019 05:20

A čime si i koga osporio u ovom tekstu? Nisi nabrojao ni jedan jedini validan argument. Misliš da je demant to što kažeš da je nešto laž i da će tebi svi vjerovati? Lupaš gluposti!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

01.09.2019 06:12

I sad bi trebalo da presudi pošteno sudstvo, a?

ODGOVORITE
Name

Maki

01.09.2019 07:02

Mi svi vjeverice,. tender dnevno dobijate a osnovani juce .

ODGOVORITE
Name

Gaga

01.09.2019 07:03

Kao prvo KRŽ će odbiti žalbu. Sva propast je počela kada su tata Mile, Alijin mali i Draganče odlučili da ZJN BIH naprave isključivo za svoju djecu, stranačke poslušnike i pijune. U Bosni i Hercegovini nema slobodne tržišne utakmice. Tenderi se danas kreiraju tako da ponuđač u startu potpiše da nije dao mito bez mogućnosti da se ponuđač izjasni traži li mu neko mito. A reket je između 50% i 90%. Zbog toga se ili nenormalno uvećavava vrijednost radova,robe ili usluga a u drugoj varijanti kada od realne vrijednosti izvođač da reket od 50% na kraju rezultat mora biti loši radovi ili roba.

ODGOVORITE
Name

Idemo u propast

01.09.2019 07:31

Kad bi smo imali odgovorno tuzilastvo zatvori bi bili puni raznih "biznismena" i tatinih sinova koji preko drzavnih firmi opljackase ovaj narod ,a za ove pare svaki radnik J.P.Sume R.S: mogao je dobiti po novi n.p.r.FIAT Punto .to je oko 1500 auta. Ali u ime OCA podajte SINU.......Amin.

ODGOVORITE
Name

Ase

01.09.2019 07:58

Ako oni kažu da će odraditi za 5 miliona a vrijednosti je 17, postavlja se logično pitanje šta je sa 12 miliona razlike. Zemlji otvori se.

ODGOVORITE
Name

PRAVI DEMANT

01.09.2019 08:37

"Demant" bi bio, tek da je objašnjeno, ZASTO JE CIJENA SOFTVERA U SRBIJI 5 MILIONA, A U REPUBLICI SRPSKOJ 17 MILIONA?! Premda je po veličini R. Srpska 4 puta MANJA od R. SRBIJE! Slično je i sa SOFTVEROM za zdravstveni sistem R. Srpskoj!? Previše je, da bi bilo SLUCAJNO!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

01.09.2019 15:40

Ono sto vrijedi 1 KM, mi placamo 10 KM. Neko u vlasti na cifru dodaje nulu i tako pljacka RS do nivoa (samo)unistenja. Bice puni zatvori u bliskoj buducnosti.

Name

Marko

01.09.2019 10:14

Juce je vlasnik PROINTERA krstio djete u ovom cinu nista sporno.Gospodin KOKEZ je trebao doputovati juce popodne sa jos dvojicom prijatelja njih trojica su u avionu koji leti na liniji Beograd -Banjaluka imali rezervisano 6. mjesta.Zbog kvara avion iz BG nije poletio u 5.h nego u 9.15 min. Gospodin Kokeza je napustio avion zbog kasnjenja a ponjega se salje avion vlade Republike Srpske dabih mogao stici jel festa pocinje u 8. h.I oni pricaju o legalnosti tendera.Nije ni Jaric cvijece.Vidjeliste u demantiju da zele puno srece u poslu van Republike Srpske a Prointer dobiva sve tendere u BiH.Van Bosne i Hercegovine Prointeru nebi dali ni ovce da cuvaju a ne da prave programe.Sve u svemu spremase bijeg velikog spasioca Republike Srpske.Zato treba izvuci sve i jedan fening i zaduziti sto vise ovo sto ostane debila u RSu ce dobro pamtiti Baju Srbendu Cuvara Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Direkt

01.09.2019 15:35

Ovo je demant koji nista ne demantuje.

ODGOVORITE
Name

Istina

02.09.2019 19:59

Briga Prointera za Šume RS...... Prointer ce uzeti pare od Zore Vidovič za softer kojim ce se kao kontrolisati Novomaticove slot machine...... Samo se čeka da NOVOMATIC preuzme Lutriju Republike Srpske...... Milorad i Srahe su vec sve dogovorili sa Slavišom Kokezom.......

ODGOVORITE