US open: Federerov čas tenisa Britancu! Ispao Kei!

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigrao je fenomenalan meč i plasirao se u osminu finala US opena.  Briga manje za Rodžera – ispao Nišikori! Australijski teniser Aleks de Minor pobedio je Japanca Keija Nišikorija sa 3-1 u setovima u trećem kolu US opena.

Tenis 30.08.2019 | 20:14
US open: Federerov čas tenisa Britancu! Ispao Kei!
Federer se šalio sa Kobijem Brajantom, pa izgubio samo pet gemova! Švajcarac bez problema ušao u četvrto kolo US Opena.

Federer je pobedio Britanca Danijela Evansa sa 3-0 setovima (6:2, 6:2, 6:1) posle samo sat i 23 minuta igre.

Švajcarac je odigrao maltene savršen meč posle ne baš najblistavijih mečeva u prve dve runde.

Evans je prvi gem na servisu osvojio lako, bez izgubljenog poena, ali su onda krenuli ogromni problemi.

Na riternu nije imao ni promil šanse, a od naredna tri svoja gema osvojio je tek jedan, i to posle tri spasene brejk lopte.

U drugom setu nije bilo ništa bolje - Evans se ponovo spasao na startu, ali nije u naredna dva od tri navrata, te je Švajcarac završio dve trećine posla za manje od sat vremena.

Drugi set je obeležio nestvaran poredak vinera i čak 20 Federerovih, naspram četiri neiznuđene greške, dok je Britanac upisao samo tri, uz četiri neiznuđene.

U trećem setu 58. teniser planete je uspeo da oduzme servis Federeru, kada je iskoristio drugu brejk loptu (što u gemu što na meču). On je to, ipak, uradio posle izgubljenog servisa, a čim je vratio brejk pretrpeo je novi.

Do kraja meča nije bilo pada za Federera koji je nastavio da "ugnjetava" Britanca svakom prilikom oduzimajući mu vreme za razmišljanje posle maltene svakog udarca.

Treći teniser planete se u osmini finala US opena sastaje sa boljim iz duela David Gofan (Belgija) – Pablo Karenjo Busta (Španija).

Posle dve pobede uz izgubljeni set (protiv Sumita Nagala i Damira Džumhura), Rodžer Federer nije dozvolio ni nagoveštaj iznenađenja u trećem kolu US Opena.

Za razliku od prva dva kola, u kojima je kretao iz "minusa", Švajcarac je ovog petka bio praktično perfektan:

Federer - Evans 6:2, 6:2, 6:1.

Samo za sat i 23 minuta, veliki favorit je izborio svoje mesto u četvrtom kolu, gde će igrati protiv pobednika duela Pabla Karenja Buste iz Španije i Davida Gofana, 15. nosioca iz Belgije.

Posebno zanimljiv detalj današnjeg meča Švajcarca i Britanca bilo je prisustvo slavnog košarkaša Kobija Brajanta, koji je prethodnih dana rekao da navija za Novaka Đokovića, a danas se pojavio i na Federerovom meču, pozirao sa takmičarima i učestvovao u podbacivanju novčića.

Bilo je to prijatnih sat i po za sve na "Artur Ešu" osim za Evansa, a na istom terenu će kasnije tokom noći (od 2.30 časova po vremenu u Srbiji) zaigrati Novak Đoković protiv domaćeg predstavnika, Denisa Kudle (111. na ATP listi).

Briga manje za Rodžera – ispao Nišikori! Australijski teniser Aleks de Minor pobedio je Japanca Keija Nišikorija sa 3-1 u setovima u trećem kolu US opena.

De Minor je slavio pobedu posle dva časa i 53 minuta igre – 6:2, 6:4, 2:6, 6:3.

Trenutno 38. teniser planete ostvario je najbolji rezultat u karijeri na slemovima plasmanom u čevtrto kolo.

Australijanac je odlično riternirao u prva dva seta i Nišikoriju oduzeo servis čak pet puta.

Nišikori je imao svoje prilike u tom periodu, ali ih je slabo koristio i nakon par gemova dobre igre uglavnom je dolazilo do pada.

Čak ni u trećem setu, jedinom koji je osvojio, Japanac nije imao pozitivan odnos vinera i neiznuđenih grešaka, a procenat ubačenog prvog servisa i osvojenih poena na isti nije prelazio 55 odsto.

U četvrtom setu ponovo ništa nije funkcionisalo u igri Nišikorija. Napravio je devet vinera naspram 18 neiznušenih, pretrpeo tri brejka i zasluženo ispao sa US opena.

Ovakav ishod sa radošću ispratio je Rodžer Federer, kojem je Kei Nišikori trebalo da bude najnezgodniji protivnik u eventualnom četvrtfinalu.

De Minor u osmini finala čeka bolje iz duela Grigor Dimitrov – Kamil Majčak, a pobednika tog duela očekuje okršaj sa Švajcarcem.

Pobedu je ostvarila i Čehinja Karolina Pliškova, koja je uz mnogo problema uspela da pobedi teniserku iz Tunisa Ons Džabur sa 2-1.

Pliškova je uspela da dođe do pobede iako je imala čak 19 vinera manje od protivnice koja je u nekoliko navrata tražila medicinski tajm-aut – 6:1, 4:6, 6:4.

U osmini finala treću teniserku sveta očekuje duel sa boljom iz okršaja Džoane Konte i Saisai Džang.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar