US open - Novak protiv Kudle: Hoće li rame izdržati?

Najbolji teniser svijeta u noći između petka i subote (2. 30 časova) trebalo bi da igra meč 3. kola US Opena protiv Denisa Kudle.

Tenis 30.08.2019 | 21:37
US open - Novak protiv Kudle: Hoće li rame izdržati?
Novak Đoković na putu ka odbrani titule na US Openu, naredne noći trebalo bi da se sastane sa Denisom Kudlom u trećem kolu takmičenja. 

Organizatori su duel između srpskog i američkog tenisera zakazali ne prije 2.30 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu na stadionu Artur Eš.

Ono što mnogo više brine od imena protivnika je pitanje da li će Đoković biti u stanju da odigra taj duel?

Naime, nakon pobjede nad Huanom Ignasijom Londerom u drugom kolu, srpski as priznao je da je osjetio žestok bol u lijevom ramenu, zbog čega nije bio siguran da li će uopšte biti u stanju da privede meč kraju.

"Povreda je to uticala na moju igru, posebno tokom servisa i na bekhendu. Nije bilo lako igrati sa takvim osjećajem u ruci. Nisam to iskusio mnogo puta tokom karijere. Takođe, imao sam sreće što sam uspio da nađem način da se vratim u meč i da ga završim u tri seta. Imao sam medicinski tajm aut, na pauzama sam pokušavao sam da se snađem kako bih ispoštovao pravila vezana za medicinsku pomoć tokom meča. Sve to mi je pomoglo da ostanem u meču. Sredinom prvog seta nisam bio siguran da li ću uspjeti da odigram meč do kraja. Zaista mi je drago što jesam", poručio je Đoković i zabrinuo sve svom timu, ali i navijače.

Novak je rekao da će pokušati da učini sve tokom pauze između dva meča i da se nada da će to biti dovoljno vremena da otkloni bol i bude u potpunosti spreman za meč sa Kudlom.



Đoković se sastao sa Amerikancem samo jednom do sada u karijeri, i to nedavno. Pobijedio ga je na Vimbldonu, ubjedljivo, u tri seta - 6:3, 6:2, 6:2, na putu ka peharu.

Kudla, koji je 111. igrač svijeta, već je napravio najbolji rezultat u karijeri, budući da je prvi put stigao do trećeg kola na grend slemu u Njujorku.

Na drugoj strani Đoković, koji juri četvrti pehar US Opena, protiv Londera upisao je 71. pobjedu u "Velikoj jabuci" i stigao do petog mjesta igrača sa najviše ostvarenih trijumfa na tom turniru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar