US open, 5. dan: Đoković na Kudlu, Federer na Evansa!

Serena sa Mučovom. . .  Polako se bližimo završnici poslednjeg gren slema u sezoni.

Tenis 30.08.2019 | 16:33
US open, 5. dan: Đoković na Kudlu, Federer na Evansa!
Uplašili su se teniski zaljubljenici da Novak Đoković neće moći da okonča duel drugog kola protiv HuanaIgnasija Londera zbog užasnog bola koji je trpeo u ramenu. Srpski as nekoliko puta tokom meča tražio je medicinski tajmaut, ne bi li bar na kratko ublažio nelagodnost koja je očigledno imala velikog uticaja na način na koji je Đoković priveo meč kraju.

Ipak, poslednje vesti su da u pitanju nije ništa ozbiljno, te da Novak spremno dočekuje večerašnjeg protivnika. To će biti američki teniser, Denis Kudla, koji je pokvario „srpsku zabavu“ eliminisavši DušanaLajovića na prethodnoj stepenici u četiri seta, 3:1 (7:5, 7:5, 0:6, 6:3).

„Ne verujem da je reč o nekoj povredi koja bi me odvojila od terena na duži period. Bar tako kažu doktori. Nezgodno je što smo u sred gren slema, ali naći ću način da to pregrmim“, izjavio je Novak.

Što se njegovog narednog rivala tiče, reč je o teniseru koji forsira servis i koji uglavnom voli da igra kratke poene. Trenutno se nalazi na relativno slabom 111. mestu, a zanimljivo, ovo će mu biti treći okršaj sa nekim teniserom iz naše zemlje na ovogodišnjem US openu. Pored Lajovića i Đokovića, Kudla je u prvom kolu igrao i protiv Janka Tipsarevića, kojeg je takođe dobio u četiri seta, 3:1 (3:6, 6:1, 7:6, 6:1).

Na teren će danas i treći nosilac na ovom turniru, Rodžer Federer, koji isto tako ne bi smeo da ima previše problema protiv britanskog tenisera, Danijela Evansa. Fedeksov rival tek je na US openu prekinuo užasnu seriju rezultata i vezao dve pobede, pa je jasno da je Švajcarac veliki favorit da zabeleži pobedu i nastavi put ka završnici.

Zanimljivo, Federer je oba svoja prethodna meča rešio u četiri seta. U prvom kolu igrao je protiv indijskog tenisera, Sumita Nagala, dok je prethodnoj rundi prešao preko Damira Džumhura iz susedne Bosne i Hercegovine. Sa Evansom do sada nikada nije imao prevelikih problema, pošto je slavio u sva tri njihova do sada odigrana međusobna susreta.

Od ostalih duela vredi istaći veoma zanimljiv okršaj između Aleksa de Minaura i Keija Nišikorija. Mlada nada iz Australije ponovo igra veoma dobro, te japanskom teniseru neće biti nimalo lako. Tu su i interesantni dueli između Pabla Karenja-Buste i Davida Gofana, te Felisijana Lopeza i Danila Medvedeva.

Skok u žensku konkurenciju kazuje nam da u žrebu nije preostala nijedna srpska teniserka. Zato će ljubitelji tenisa večeras morati da se prepuste uživanju čarolijama veteranke, Serene Vilijams, koja će imati nezgodan zadatak protiv Karoline Mučove, češke teniserke koja se u poslednje vreme nalazi u zaista solidnoj formi.

Vilijamsova je na ovom turniru postavljena za osmog nosioca, naspram Čehinje, koja nije među povlašćenima, pošto se trenutno nalazi na 44. mestu na WTA listi. Dve teniserke se do sada u karijeri nikada nisu sastajale.

Planiran je i jedan sveukrajinski okršaj. Elina Svitolina, trenutno peta teniserka sveta igraće protiv zemljakinje, Dajane Jastremske, koja se nalazi 27 stepenika iza. Zanimljivo, iako su iz iste države, nikada ranije nisu igrale jedna protiv druge.

Džo Konta neće imati baš tako lagan zadatak kakav se na prvi pogled čini, kada bude zaigrala protiv ŠuaiŽang. Kineskinja jeste u padu forme, ali na ovom US openu ipak pokazuje znake određenog oporavka. Ruku na srce, sa britanskom teniserkom kao da ne zna, jer je slavila samo jednom na pet njihovih međusobnih duela.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar