EP: Srbija može na Italiju prije finala!

Gotova grupna faza Eurovoleja. . .  Odbojkašice Poljske napravile su iznenađenje pobedom protiv Italije i time kompletirale grupnu fazu Eurovoleja.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Poljakinje su uspele da naprave preokret i dođu do pobede na svom parketu - 25:14, 19:25, 13:25, 25:21, 25:12.

Aktuelne svetske vicešampionke su imale sve u svojim rukama pošto su imale prednost u četvrtom i u petom setu, ali su Poljakinje uspele da dođu do velikog i bitnog preokreta.

Italija je ipak ostala prva u grupi B, a Poljska je pobedom uspela da izbori drugu poziciju, ispred Belgije i Slovenije.

Ponovo najbolja Poljakinja bila je Malvina Smaržek sa 23 poena, dok je gubitnice predvodila Paola Egonu sa 25 poena.

Ono što je bitno za Srbiju je da se Italija nalazi na istoj strani žreba i da se finale Svetskog prvenstva iz prošle godine već može ponoviti u polufinalu. Srbija će prethodno igrati sa Rumunijom, a onda najverovatnije sa Azerbjedžanom

Holandija je bila ubedljiva protiv Mađarske sa 3-0 u setovima (25:17, 25:13, 25:15) potvrdivši prvo mesto u grupi C i izbacivši jednog od domaćina sa prvenstva.

Kod pobednica najefikasnija bila je sjajna Loneke Slutjes sa 18 poena, dok su na drugoj strani Sakmari i Miklai postigle po pet poena.

Švajcarska je napravila veliko iznenađenje pobedivši Belorusiju u meču bez rezultatskog značaja (obe reprezentacije ispale) u grupi D - 19:25, 25:18, 29:27, 25:21.

U još jednom meču reprezentacija koje nisu imale šanse za prolaz Ukrajinke su bile maksimalne protiv Portugalki - 25:22, 25:15, 25:20.

Poznati su i svi parovi osmine finala Eurovoleja koji će se igrati 1. septembra:

Srbija – Rumunija
Azerbejdžan – Bugarska

Italija – Slovačka
Rusija – Belgija

Poljska – Španija
Nemačka – Slovenija

Turska – Hrvatska
Holandija – Grčka

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.