EP: Srpkinje ''okrenule'' Turkinje za 1. mjesto!

Srbija preokretom protiv Turske do prvog mesta u grupi! Odbojkašice Srbije savladale su Tursku sa 3:1 u setovima (23:25, 25:19, 25:22, 25:22), u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 29.08.2019 | 21:23
EP: Srpkinje ''okrenule'' Turkinje za 1. mjesto!
Ovim trijumfom naša selekcija zauzela je prvo mesto u grupi "A".

Aktuelne evropske i svetske šampionke su odigrale dobar meč, izuzev završnice prvog seta, koji je pripao turskim odbojkašicama.

Od drugog seta naše dame zaigrale su mnogo sigurnije, do kraja meča nije bilo oscilacija u igri, što je na kraju dovelo do nove, pete pobede na ovom Evropskom prvenstvu.

Srbiju su do trijumfa predvodile Tijana Bošković sa 20, odnosno Brankica Mihajlović sa 19 postignutih poena. Zapažene su bile i Stefana Veljković sa 8 i Mina Popović sa 7 poena.

Najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Eda Erdem sa 16 poena, dok je Kubra Čaliskan dodala 10.

Poprilično izjednačen prvi set pripao je turskim odbojkašicama, koje su nesiguran prijem naših primača u završnici seta umele da iskoriste i dobiju ovaj period igre sa 25:23.

U drugom setu, naše reprezentativke nisu ništa želele da prepuštaju slučaju. Od samog starta igrale su ozbiljno i agresivno i u jednom trenutku imale osam poena prednosti. Turska je pokušala da se vrati, ali bezuspešno (19:25).

Treći set odvijao se kao i prvi, igralo se poen za poen, sve do sredine ovog perioda. A onda je na scenu stupila Brankica Mihajlović i sa nekoliko sjajnih napada prelomila rezultat u korist Srbije (22:25).

Srbija je loše startovala i četvrti set. Međutim, kao i u prethodnom, od sredine ovog perioda, naše igračice, predvođene Tijanom Bošković, su ubacile u "petu brzinu" i na kraju rutinski privele meč kraju.

Naša selekcija se ovom pobedom kao prva iz grupe A plasirala u osminu finala, gde će se 1. septembra sastati sa reprezentacijom Rumunije.

Bugarska pobedom do plej-ofa, Rusija i Azerbejdžan moćni. Prve pobede poslednjeg dana grupne faze Evropskog prvenstva u odbojci ostvarili su Azerbejdžan, Rusija i Bugarska.

U grupi A, u kojoj se nalazi i Srbjia, Bugarska je deklasirala Finsku sa 3-0 (25:14, 25:21, 25:19).

Bugarke su pobedom obezbedile prolaz u osminu finala Eurovoleja sa treće pozicije u grupi, ispred Grčke.

Ispale su Finska i Francuska. 

Kod Bugarki je najefikasnija bila Nasja Dimitrova sa 11 poena, dok je na drugoj strani 15 postigla Pila Korhonen.

Ruskinje su grupnu fazu završile pobedom, četvrtom u pet mečeva, protiv domaćina Slovačke sa 3-0 (25:14, 25:9, 25:12).

U meču bez rezultatskog značaja Slovakinje nisu imale odgovor i propisno su se obrukale na svom terenu protiv izuzetnih Ruskinja.

Rusija u osminu finala ide sa druge pozicije, a Slovačka sa treće. Iz grupe D prošli su dalje Nemačka kao prva i Španija kao četvrta, a ispali Belorusija i Švajcarska.

Irina Voronkova je vodila Ruskinje sa 14 poena, dok kod Slovakinja niko nije imao preko šest poena.

Rumunija je pretrpela poraz od Azerbejdžana maksimalnim rezultatom, po setovima 25:15, 25:14, 25:21.

Rumunke su trenutno četvrtoplasirane, iza Holandije, Azerbejdžana i Hrvatske, a jedini način na koji mogu da ispadnu je da Mađarice šokiraju Holanđanke i pobede ih bez izgubljenog seta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar