Zimonjić: Uvijek sam vjerovao da će se Novak vratiti u tim!

Selektor Dejvis kup tima Srbije, Nenad Zimonjić, trenutno sa porodicom boravi na US Openu.

Tenis 31.08.2019 | 18:30
Zimonjić: Uvijek sam vjerovao da će se Novak vratiti u tim!
Zimonjić je u razgovoru za B92 pričao o predstojećem Dejvis kupu, novom formatu takmičenja i turniru koji će od 18. do 24. novembra biti održan u Madridu i povratku Novaka Đokovića u tim.

Samo jedan potez može da načini bitnu razliku, a potvrda Đokovića da će se odazvati na poziv selektora dala je svima krila.

„Suvišno je objašnjavati koliko znači Novak za reprezentaciju. Lepo je da je on na raspolaganju i da hoće da igra. Samim tim je mnogo veća šansa za tim da napravi najbolji mogući rezultat i sa njim u timu automatski su ambicije mnogo veće“, kaže Zimonjić.

Selektor Dejvis kup tima Srbije je otkrio i da je oduvek verovao da će se Novak vratiti u tim i srećom za sve to se i dogodilo.

„Svi igrači znaju da su pozvani najbolji igrači, na njima je da procene kakvi su fizički, da li im se uklapa u raspored, da li sve to mogu da izdrže. Ovo je sada novi format takmičenja, drugi je termin, mogu da kažem da nije baš najbolji za igrače, ali opet, mislim da je lepa stvar što su svi spremni da igraju, a opet kod Novaka šta se promenilo, to je najbolje pitati njega. Na meni je da sastavim najjači mogući tim i da probam da izaberem one koji su u najboljoj formi tada.“

Kraj je avgusta, vreme prolazi brzo i Zimonjić kaže da je pred njim i igračima još dosta obaveza.

„Što se tiče konkretno ovog Dejvis kup takmičenja u Madridu, 20 dana pre početka mora da se prijavi ekipa od pet igrača. Toliko je dozvoljeno, a opet, može da dođe i do zamene neposredno pred takmičenje od dva igrača. Ono što bih samo sada poželeo je da svi ostanu zdravi i da budu u što boljoj formi. Do tog takmičenja ima još dosta, počinje sve 18. novembra, naš prvi meč je u sredu protiv Japana i onda u četvrtak protiv Francuske. To je grupno takmičenje, samo prva ekipa iz svake grupe ide sigurno dalje, a i najbolje dve drugoplasirane, tako da ćemo dati sve od sebe da se pripremimo najbolje moguće“, podvlači Zimonjić.

Neke stvari se znaju, neke još ne, ali okviran plan postoji odavno.

„Otićemo tamo četiri-pet dana ranije, doćićemo već u četvrtak, pre svega oni koji to mogu. Novak će se pridružiti po završetku svog nastupa u Londonu, po završetku ATP tur finala. Nadam se da će tamo stići do kraja, taj meč će se igrati u nedelju tako da će imati koliko-toliko vremena da se adaptira s obzirom da se igra u hali. Najveća promena će biti nadmorska visina i to što loptica malo više leti, teže je iskontrolisati, ali verujem da će njemu trebati vrlo malo vremena da se adaptira“, dodao je Zimonjić.

On je takođe najavio i da je moguć povratak u tim starih perjanica poput Viktora Troickog, a i Janko Tipsarević će biti u kombinaciji.

„Janko je imao šanse u tom trećem setu, gde je vodio 5:2. Njemu sigurno fali mečeva i samopouzdanja, ali ohrabrujuća stvar je što verujem da do novembra i on je sigurno jedan od igrača koiji će biti u timu i koji može da doprinese našem uspehu. S druge strane, najavio je da se oprašta ove godine, ja se iskreno nadam da će se i Viktor Troicki oporaviti i da će i on igrati do kraja, tako da ćemo imati dosta igrača od kojih ću moći da sastavim najbolji mogući sastav. Duci Lajović je ovde rutinski dobio meč protiv Darsisa, pa je ispao od Kudle. Sveukupno, možemo da budemo zadovoljni, ove godine naši igrači postižu sjajne rezultate, nikada nismo imali ovoliko igrača u prvih 50 na svetu. Verujem da mogu još i bolje“

Na kraju, priznao je i da bi voleo da se ponovi onaj sjajan uspeh iz 2010. kada je osvojena popularna „salatara“, ali svestan je i nedostataka u ekipi.

„Videćemo, to svi priželjkujemo, negde s Novakom u timu šanse za to sigurno postoje, radi se o takmičenju gde se igraju dva singla i jedan dubl. Svaki meč je bitan, vrlo je neizvesno, sitnice tu odlučuju, a da imamo kvalitetan tim, mislim da imamo. Možda je tu negde dubl naslabija karika u timu jer nemamo nijedan dubl tim ili neki par koji igra konstantno. Ne igraju često dublove na turnirima, a onda kad imaju prilike, odigraju zajedno gde prilike dozvole. S nestrpljenjem očekujemo to takmičenje, da vidimo kako će biti novi format. Nadam se da će biti i dobra podrška naših navijača, verujem da će ih sada mnogo više biti zainteresovano da dođu i podrže nas s obzirom da je i Novak u timu“, zaključio je Zimonjić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar