EP: Kovač skratio spisak pred put u Sloveniju...

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač skratio je spisak igrača pred put u Ljubljanu, gde će se pripremati za predstojeće Evropsko prvenstvo.  Kovač skratio spisak na 15 imena.  Naša muška odbojkaška reprezentacija bez četiri otpisana igrača u Ljubljani nastavlja pripreme za EP (12-29. septembar).

  • Sport
  • Ostali sportovi


Odbojkasi Srbije u ponedeljak putuju za Sloveniju gde će odigrati dve utakmice sa domaćom selekcijom, a na te pripreme Kovač vodi 15 igrača i to bez Milana Katića, Mirana Kujundžića, Stevana Simića i Božidara Vučićevića.

Na spisku su, tehničari Nikola Jovović (Zirak), Aleksa Batak (Mladi radnik), Vuk Todorović (Vojvodina), korektori Aleksandar Atanasijević (Peruđa), DraženLuburić (Halkbank), libera Neven Majstorović (Krajova), Nikola Peković (Partizan), blokeri Srećko Lisinac (Trentino), Marko Podraščanin (Peruđa), Petar Krsmanović (Jurga Sugrut), Aleksandar Okolić (PAOK), primači Uroš Kovačević (Trentino), Marko Ivović (Lokomotiva Novosibirsk), Nemanja Petrić (Belogorje Belgorod), Lazar Ćirović (Padova).

Mečevi Srbije i Slovenije igraće u utorak od 20 sati i sredu od 17 sati u dvorani Stožice.

Odbojkaši Srbije na šampionatu Evrope igraće u B grupi, prvi meč je 13. avgusta protiv Nemačke u Briselu, a potom se u Antverpenu sastaju sa Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom.

Evropsko prvenstvo na programu je od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Muška seniorska reprezentacija Srbije će u okviru priprema za 31. Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj, odigrati dve prijateljske utakmice protiv domaćeg sastava u Ljubljani.

Mečevi su na programu u utorak, od 20.00 i od 17.00 u dvorani Stožice. Prva kontrolna utakmica će biti otvorena za gledaoce, dok će druga biti bez prisustva publike. Slobodan Kovač, prvi trener seniora Srbije, na raspolaganju ima 15 igrača, četiri manje nego na startu priprema, pošto je spisak skraćen za Milana Katića, Mirana Kujundžića, Stevana Simića i Božidara Vučićevića.

Srbija će odigrati prvi meč u B grupi EP u Briselu protiv Nemačke, u petak 13. septembra od 15 časova, dok će sve preostale utakmice odigrati u Antverpenu. Naš tim će drugi meč u B grupi odgirati u nedelju, 15. septembra protiv Slovačke (18.30), a treći u pondeljak, 16. septembra protiv Španije (20.30). Četvrti meč na EP Srbiji je zakazan za sredu, 18. septembra protiv Belgije (20.30), a poslednji, peti, u četvrtak, 19. septembra protiv Austrije (20.30).

Na pošlom Evropskom šampionatu, koje je pre dve godine održano u Poljskoj naš tim je osvojio bronaznu medalju pobedom nad Belgijom. Zlato je pripalo Rusima, a srebro Nemcima koji su nas neočekivano savladali u polufinalu.

Izvor: B92/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.