Bravo! Džudisti, Nemanji Majdovu, svjetska bronza!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.  Majdov "sa jednom nogom" do bronze na SP u džudou usred Tokija! "Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvek kažem "Ne damo te zemljo Dušanova!"

Ostali sportovi 29.08.2019 | 16:33
Bravo! Džudisti, Nemanji Majdovu, svjetska bronza!
Nemanja Majdov potvrdio je da je svetska klasa.

Srpski džudista osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom prvenstvu koje se održava u Japanu.

Majdov je u Tokiju došao do druge svetske medalje, nakon zlatnog odličja u Budimpešti pre dve godine.

Uspeh Majdova posebno je vredan ako se zna da je on na prvenstvo otišao bez treninga zbog povrede kolena.

Pobeđivao je redom Hatema El Akara iz Egipta, Johanesa Pacera iz Austrije, Lija Kohmana iz Izraela i potom Mamadalija Mehdijeva iz Azerbejdžana.

U polufinalu je poražen od Noela van Tenda iz Holandije, koji je kasnije osvojio zlatnu medalju. Srebro je pripalo Šoihirou Mukaiu, dok je bronzu osvojio i Francuz Aksel Klerž.

Pre manje od dva meseca najbolji srpski džudista, Nemanja Majdov nije ni očekivao da će imati priliku da brani svetsko zlato osvojeno pre dve godine Budimpešti.

Teška povreda kolena na Evropskim igrama u Minsku, te potonja operacija ukrštenih ligamenata nisu ga mnogo omeli, niti mu ugasili želju da se pojavi u Japanu, zemlji izlazećeg sunca, ali i mestu nastanka ove olimpijske borilačke veštine.

Hrabra momčina iz Istočnog Sarajeva nije se predavala, otputovala je u Tokijo sa željom da pruži maksimum, iz koga se sada vraća sa praktipno neočakivanom  bronzom u kategoriji do 90 kg! Uspeh skoro veliki kao i onaj od pre dve godine, jer je sada ne samo pobeđivao zdrave konkurente, nego i tešku povredu.

"Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda i sjajnija posle one u Budimpešti, naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva meseca. Rizik je bio da uopšte učestvujem, a želeo sam da uzmem bodove bar za jednu pobedu jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre. Išli smo meč po meč i došli do drugog svetskog odličja! Imam 23 godine i drugu svetsku medalju",  presrećan i ponosan je srpski as, "Sigurno sam oduševljen i iznenađen jer sam bez treninga i sa jednom nogom uspeo da dođem do odličja. Nisam koristio ni jednu tehniku koja bi uključivala upotrebu ove noge, ali i to je bilo dovoljno. Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvek kažem "Ne damo te zemljo Dušanova!"

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar