USO: Nole se izborio sa povredom i zahuktalim Londerom!

Novak Đoković je savladao Argentinca Huana Ignasija Londera sa 3-0 u setovima i plasirao se u treće kolo US Opena.  Rame više mučilo Đokovića nego Londero.  Povreda je prisutna i ne da mira srpskom teniseru koji se plasirao u treće kolo US Opena.

Tenis 29.08.2019 | 12:07
USO: Nole se izborio sa povredom i zahuktalim Londerom!
Kiša je "demolirala" raspored trećeg dana US opena, ali Novak Đoković je bio među privilegovanom osmoricom tenisera, koji su uspeli da po planu odigraju svoje mečeve.

Pod krovom stadiona "Artur Eš", nešto iza tri sata ujutru po srednjeevropskom vremenu, slavio je pobedu nad 56. teniserom sveta, Huanom Londerom - 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:3), 6:1.

Novak je osećao bol u levom ramenu, što je svakako uticalo da izgubi neuobičajeno mnogo gemova na svoj servis (pet). U prvom setu je gubio 2:3, pa odmah napravio "ribrejk", dok je u drugom bilo 0:3, uz čak dva brejka argentinskog tenisera.

RANI POČETAK ZA NAŠE

Duel Lajović - Kudla na terenu broj 7 zakazan je za 17 časova po našem vremenu, dok Kecmanović i Lorenci na terenu broj 14 igraju oko 18.30.

Đoković je i tada stigao do izjednačenja na 3:3, pa i potpunog preokreta (5:3), ali je onda sebi zakomplikovao život i morao da se bori za drugi set u "taj brejku". Kada je rešio i taj "problem", ostatak meča za njega je predstavljao formalnost.

Ukupno je Londeru oduzeo servis devet puta, od toga četiri puta u trećem setu.

U 1/16 finala Novak čeka Dušana Lajovića, koji prethodno ima zadatak da savlada Amerikanca Denisa Kudlu i tako "osveti" Janka Tipsarevića. Ako nije došlo do "srpskog derbija" u drugom kolu, neka ga bar bude u trećem...

Lajović je svoj meč trebalo da odigra u sredu, nekoliko sati pre Đokovića, ali zbog kiše nije mogao ni da pomisli na izlazak na teren. Isto važi za Miomira Kecmanovića, koji je trebalo da se sastane sa Paolom Lorencijem iz Italije.

Zanimljivo je da Novak u osmini finala ide upravo na Kecmanovića, ako talentovani Srbin uspe da zabeleži još dve pobede, a posle Lorencija na red bi došli Sten Vavrinka ili Žeremi Šardi.

Slavio je Novak Đoković protiv Argentinca Huana Ignasija Londera sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1) i tako se plasirao u treće kolo US Opena. Nije ovo Pirova pobeda, ali jeste problematična za Novaka jer levo rame nastavlja da ga muči i to toliko da je morao dva puta da traži pomoć lekara. Čak je i završetak meča bio pod znakom pitanja...

U trećem kolu Novaku će rival biti bolji iz meča u kome će Dušan Lajović ukrstiti rekete protiv Denisa Kudle.

"Morao sam da dam sebi vremena kako bih shvatio o kakvoj se povredi radi. Večeras je to uticalo na moju igru, posebno tokom servisa i na bekhendu. Nije bilo lako igrati sa takvim osećajem u ruci. Nisam to iskusio mnogo puta u karijeri. Takođe, imao sam sreće što sam uspeo da nađem način da se vratim u meč i da ga završim u tri seta. Imao sam medicinski tajm aut, na pauzama sam pokušavao sam da se snađem kako bih ispoštovao pravila koja postoje vezano za medicinsku pomoć tokom meča. Sve to mi je pomoglo da ostanem u meču. Sredinom prvog seta nisam bio siguran da li ću uspeti da odigram meč do kraja. Zaista mi je drago što jesam", rekao je Đoković posle meča.

Dodao je Novak da će u toku dana imati konsultacije i dodatne preglede, te da se nada da će imati dovoljno vremena da se oporavi i odigra naredni meč bez bolova.

Otkrio je srpski teniser posle meča da ova povreda i nije toliko "nova".

"Nova je u smislu da tokom karijere nikada nisam imao konkretno ovakvu povredu. Ali, nije nova jer me muči već nekoliko nedelja. Nekih dana je bol jača, nekih slabija, menja se. Ovo danas je bilo snažno i nepredvidivo", rekao je Đoković.

Definitivno su ovi problemi sa levim ramenom zasenili pobedu nad Argentincem jer se ništa drugo nije ni očekivalo. Nažalost, ukoliko se povreda pokaže težom nego što bismo svi mi voleli, Novak bi mogao da ima velikih problema u nastavku turnira.

Imao je ih je i protiv Londera. Argentinac je prvi napravio brejk u prvom setu, ali je Đoković uzvratio sa dva i dobio prvi deo igre u svoju korist. Drugi set je takođe obilovao brejkovima, Londero ih je imao čak dva prednosti, vodio je s 3:0 u gemovima, ali ni to mu nije pomoglo pa je drugi set pripao srpskom teniseru u taj-brejku. Treći set je već bio rutina, a Đoković ga je dobio uz čak četiri oduzeta servisa protivnika.

Pobeda je tu, piše se, Đoković dobro gura na US Openu rezultatski, samo još to rame da bude kako treba pa da opet gledamo teniskog majstora kako šije protivnike u Njujorku bez bolnih grimasa. To je trenutno najvažnije.

Srpski teniser je došao do pobede protiv Argentinca posle dva časa i 13 minuta borbe – 6:4, 7:6(3), 6:1.

Đoković je ostvario devetu pobedu u nizu na US openu, drugu ove godine posle uvodne protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene sa takođe 3-0.

Nije sve išlo kao što je zamišljeno pred početak meča. Londero je pružio odličan otpor tokom većine duela, a najbolji teniser planete je tokom celog duela imao problem sa levim ramenom.

Nekoliko puta mu je ukazivana pomoć, a otkriveno je i da problem sa tim delom tela datira od pre početka drugog kola.

Ipak, Novak je pokazao klasu i uspeo da u bitnim momentima pokaže odličan mentalni sklop, napravi neke manje preokrete i na kraju ne izgubi ni set.

Londero je na početku meča igrao izuzetno, iako je izgubio uvodnih šest poena. Prvi je došao do brejk prilika i uspeo da ih iskoristi, te poveo sa 3:2.

Usledio je momentalni brek Đokovića, ali i prvi problemi sa ramenom koje su gledaoci mogli da vide. Pred kraj prvog seta Novaku je ukazana pomoć, ali ga to nije omelo da na 5:4 za nijansu podigne nivo igre i brejkom okonča prvi set meča.

Problemi sa levim ramenom nisu nestali ni na početku drugog seta i to se moglo videti u igri srpskog tenisera.

Londero je igrao sjajno i videvši da protivnik nije na nivou zaigrao je još bolje. On je takvo stanje na terenu i rezultatski iskoristio napravivši čak dva vezana brejka Đokoviću, drugi posle tri duple servis greške Srbina.

Osvajač 16 Grend slem titula nije očajavao i nije hteo da preda set u kojem je imao značajan zaostatak.

Zaigrao je dosta bolje, pritisnuo rivala i napravio ne jedan, ne dva - već tri brejka u nizu. Osvojio je ukupno pet gemova u nizu i poveo sa 5:3, te dobio priliku da dobrim servisima okonča drugi deo igre.

Malo ko je očekivao da se Argentinac vrati u igru posle takvog pada, ali se to desilo. Usledio je možda i najlakši gem za Londera na riternu, a nedugo zatim se došlo do taj-brejka.

U nezvaničnom 13. gemu seta srpski teniser je u dva navrata pravio mini-brejk, ali je Londero uspevao da se vrati. Londero je uspeo da uzme poen posle promene strana i smanji na 4:3, ali je to bio poslednji koji je uzeo Srbinu koji je opet tačno kada je trebalo "dodao gas".

Londero je potpuno posrnuo u prvom gemu trećeg seta i izgubio servis veoma lako, ali je Novakovo rame, koje je ponovo dobilo masažu između setova, pravilo probleme.

Argentinac je napravio brejk i ponovo se vratio u meč, iako je izgledalo kao da će aktuelni šampion konačno jedan set osvojiti bez tada već učestalih komplikacija.

Na sreću po srpskog tenisera Londero je od tog trenutka potpuno izgubio snagu. Novak je napravio još jedan brejk, a zatim i treći u nizu čime je došao do ogromnih 4:1.

Do kraja seta Londero je izgledao kao senka igrača iz prva dva seta, a Novak je uspeo da rutinski dođe do poslednjeg seta i plasmana u treće kolo.

U trećem kolu US opena branilac titule za protivnika imaće boljeg iz duela u kojem se sastaju Dušan Lajović i Amerikanac Denis Kudla. Taj meč je odložen zbog kiše i na programu je u četvrtak.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar