Beograd: Sudar dva GSP autobusa i četiri automobila

Jutros oko 6. 30 na Zvezdari dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovala dva autobusa GSP-a i četiri putnička automobila.

Srbija 29.08.2019 | 10:53
Beograd: Sudar dva GSP autobusa i četiri automobila
Autobus na liniji 77 udario je u drugi autobus GSP-a na liniji 40A, koji saobraća umesto trolejbusa, a potom zakačio dva parkirana automobila, koji su potom pogurali još dva putnička automobila. Srećom, niko nije povređen.

- Sve se desilo na okretnici kada je autobus na liniji 77 naleteo na drugo vozilo na liniji 40A, dobio ubrzanje i popeo se na trotoar gde je pokupio jedan putnički automobil. Zatim je to vozilo pokupilo ostale - rekli su za "Blic" iz Dispečerskog centra GSP "Beograd".

Prema prvim nezvaničnim informacijama, do nekontrolisane vožnje autobusa sa brojem 77 došlo je zbog takozvane turaže, odnosno kvara u kojoj motor vozila nekontrolisano dostiže maksimalan broj obrta.

- Nama je vozač tvrdio da je autobus dobio turažu - dodali su dispečeri GSP "Beograd."

Iako nije zvanično potvrđeno, po svemu sudeći autobus koji je izazvao karambol, jedan je od turskih marke "BMC" koji su pre manje od dva meseca pristigli u pogon GSP i izašli na beogradske ulice.

- Znamo da se radi o vozilu broj 3318, ali nemamo kod nas potvrdu koja je marka u pitanju - dodali su dispečeri.

Međutim, uvidom u dostupnu dokumentaciju može se videti da je autobus broj 3318 jedan od nedavno pristiglih turskih "BMC".

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar