USO: Venus nije pomogla ni kafa! Kiša pravi probleme!

Svitolina i Pliškova sigurne! Kiša je napravila pravu pometnju u programu trećeg dana US Opena, ali nekoliko mečeva ipak je odigrano u dnevnom terminu.  US open korigovao raspored, kiša ne utiče na Đokovića.  Kiša i dalje remeti planove organizatora US opena, ali neće uticati na Novaka Đokovića.

Tenis 28.08.2019 | 23:28
USO: Venus nije pomogla ni kafa! Kiša pravi probleme!
Zahvaljujući tome što je krov pokriven na stadionima „Artur Eš“ i „Luis Armstrong“, posao u drugoj rundi su uspešno završile Karolina Pliškova i Jelina Svitolina.

Ukrajinka Svitolina, peti nosilac turnira, četvrti put u karijeri je igrala protiv Venus Vilijams i stigla do treće pobede, 6:4, 6:4, posle 113 minuta igre.

Venus je odmah na startu izgubila servis, potom još jednom za 2:5, da bi potom načinila ribrejk, i potom smanjila na 4:5 u gemu kada je Svitolina imala tri set lopte.

Ipak, Ukrajinka je iskoristila prvu narednu koja joj se ukazala i tako je povela u meču.

Venus je u pauzi između setova zatražila da joj donesu kafu, što je i učinjeno. To joj je nakratko pomoglo da se „razbudi“, povela je sa 3:0, ali kao da je kofein bio kratkog dejstva.

Vrlo brzo je opet „zaspala“, dozvolila protivnici da načini seriju od 5:0, potom je osvojila naredni gem, ali nije bilo spasa u desetom.

„Imala sam sreće. Dok su ostali nervozni i čekaju u svlačionici da prestane kiša, ja sam odigrala meč“, rekla je Ukrajinka po završetku meča.

Nju u narednom kolu očekuje bolja iz meča između Rebeke Peterson iz Švedske i Ukrajinke Dajane Jastremske.

Pre Svitoline, uspešno je posao odradila i Čehinja Karolina Pliškova, treći nosilac turnira. Ona je pobedila 2020. igračicu sveta, Gruzinku Marijam Bolkvadze.

Posle 68 minuta igre Pliškova je slavila sa 6:1, 6:4 i sada čeka bolju iz okršaja između Ons Žabur i Aliksandre Sasnovič.

US open korigovao raspored, kiša ne utiče na Đokovića. Kiša i dalje remeti planove organizatora US opena, ali neće uticati na Novaka Đokovića.

Organizatori turnira u Njujorku su ipak napravili novi raspored u kojem su premestili srpske tenisere, izuzev Đokovića.

Novak će svoj meč drugog kola igrati na stadionu "Artur Eš" kada je i prvobitno planirano, od 1 ujutru po srednjeevropskom vremenu, s obzirom da glavni stadion US opena poseduje funckionalni krov.

Dušan Lajović je dobio "unapređenje", pa je po novom programu prvi na Terenu 7. On se sastaje sa Amerikancem Denisom Kudlom, igračem koji je u prvoj rundi izbacio našeg Janka Tipsarevića, a njihov meč bi trebalo da počne nešto posle 22 časa, ukoliko kiša stane.

I Miomir Kecmanović je dobio promenu, pa će igrati drugi a ne treći meč dana na svom terenu. On će se sastati Italijanom Paolom Lorencijem kada svoj okršaj završe Rebeka Peterson i Dajana Jastremska.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar