EP: Turkinje silovite pred Srbiju, Hrvatice u plej-ofu!

Odbojkašice Turske pobedile su Francuskinje sa 3-0 u setovima (25:19, 25:19, 25:16) u pretposlednjem kolu grupe A Eurovoleja.

Ostali sportovi 28.08.2019 | 21:49
EP: Turkinje silovite pred Srbiju, Hrvatice u plej-ofu!
Turkinje su ostale maksimalne (4/4) tokom grupne faze pred meč sa prvo mesto protiv Srbije, koja takođe nema poraz.

Francuskinje su završile Evropsko prvenstvo četvrtim porazom u nizu, nakon što su u prvom kolu iznenadile favorizovanu Bugarsku.

Eda Erdem je predvodila pobednice sa 15 poena, dok je Ebrar Karakurt imala osam. Na drugoj strani istakla se Lusil Žikel sa osam.

Duel između Turske i Srbije igra se u četvrtak od 18.30 po srednjeevropskom vremenu.

Veliki šok doživele su domaćice Eurovoleja Poljakinje, koje su pretrpele poraz od Belgije posle velikog preokreta i pet setova,

Belgijanke su slavile sa 20:25, 27:25, 20:25, 25:21, 17:15.

Autsajderke u ovom meču su u nekoliko navrata napravile preokret. U drugom setu su gubile 21:24, ali serijom 6:1 došle do izjednačenja.

U petom setu su ipak napravile još veće iznenađenje - gubile su tokom celog seta, bilo je 14:12 za Poljakinje, ali je neumoljiva Belgija ipak uspela da preokrene i taj deo igre.

Obe reprezentacije su ranije već obezbedile plasman u osminu finala, a domaćin će najverovatnije u tu rundu sa treće pozicije (Belgija sa druge), ukoliko ne napravi iznenađenje protiv Italije u četvrtak.

Svoju reprezentaciju je do velikog preokreta vodila Brit Herbots sa čak 33 poena. Mariles Jansens je imala 18, dva više nego Kaja Grobelna.

Kod poraženih je najbolja bila Malvina Smaržek sa 28 poena, ali se nije preterano proslavila u ovom duelu.

Odbojkašice Hrvatske obezbedile su plej-of pobedom nad Azerbejdžankama od 3-0 u setovima.

Hrvatice su slavile pobedu koja je bila dosta neizvesnija nego što rezultat po setovima to govori - 25:20, 25:23, 35:33.

One će u osminu finala ići najverovatnije sa treće pozicije, dok je domaćinu Mađarskoj potrebno čudo kako bi prošle dalje (poraz Rumunije i njihova pobeda nad prvoplasiranom Holandijom).

Rusija je ubedljivo slavila protiv Španije sa maksimalnih 3-0 u setovima i upisali treću pobedu na šampionatu.

Irina Koroleva je bila fantastična, postigla je čak 15 poena za Rusiju uz 6 sjajnih smečeva, na koje reprezentativke Španije nikako nisu imale odgovor.

Upravo je takva situacija bila u prvom setu, u kom je Španija postigla svega 15 poena, u drugom su bile nešto bolje i postigle 19, da bi u trećem bile najbolje sa 22 poena, ali su ipak upisale samo treći poraz na šampionatu.

Sjajna Ana Eskamilja je sa 16 poena bila najefikasnija odbojkašica i imala je jedan as koji je zabeležila u drugom setu. Špankinje su odigrale sve mečeve grupne faze, dok je Ruskinjama ostao još susret sa Slovačkom, koji će odigrati 29. avgusta u 15 časova i 30 minuta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar