EP: Srpkinje ponovo na terenu - slijedi Grčka!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u sredu od 16 časova nastavlja učešće na Evropskom prvenstvu, koje se igra u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj.  Još danas zagrevanje, za Srbiju od četvrtka kreće pakao! Odbojkašice Srbije već su u osmini finala Evropskog prvenstva. Pobeda protiv Grčke ne trebalo da dođe u pitanje. Prilika da selektor Terzić opet malo promeša karte. . .

Ostali sportovi 28.08.2019 | 13:23
EP: Srpkinje ponovo na terenu - slijedi Grčka!
Izabranice Zorana Terzića ostvarile su maksimalan učinak u prva tri duela, a u četvrtom kolu protivnik će im biti Grčka.

Odbojkašice Grčke igraju dobar turnir, ostvarile su dve pobede, međutim protiv Srbije su potpuni autsajderi.

Međutim, navikli smo od naših dama da svakom meču pristupe veoma ozbiljno, nebitno ko se nalazi na suprotnoj strani mreže.

"Tri pobede od početka EP, mislim da iz utakmice u utakmicu postajemo sve jače. U sredu je protivnik Grčka. Nismo se susretali sa njima do sada... Znaju dobro da odigraju, ali ako mi budemo na našem nivou, ne bi trebalo da bude problema", rekla je Bojana Milenković.

Tri pobede Srbije na startu Evrpskog prvenstva, dva izgubljena seta, sve igračice dobile šansu – ukratko je opis dešavanja u Ankari prve nedelje šampionata. Ono pravo tek sledi od četvrtka i derbija Grupe A protiv domaćina Turske u Ankari.

Danas (16.00) evropske i svetske šampionke igraju sa skromnom Grčkom. Trebalo bi čudo da se dogodi da izabranice Zorana Terzića ne pobede. Očekuje se da naš kormilar opet malo promeša karte, pruži priliku odbojkašica koji će verovatno malo igrati u nastavku šampionata kada se bude lomilo.

Treba odmeniti i odmoriti one najbolje Tijanu Bošković, Maju Ognjenović, Brankicu Mihajlović i Stefanu Veljković. Protiv Grkinja Srbija nije igrala osam godina. Prethodna četiri susreta naša reprezentacija je rešila u svoju korist sa maksimalnih 3:0. Svesne su Srpkinje da prava uzbuđenja tek predstoje.

„Mislim da iz utakmice u utakmicu postajemo sve jače. Naredni protivnik je Grčka. Nismo se susretali sa njom do sada. Zna dobro da odigra, ali ako mi budemo na nivou, ne bi trebalo da bude problema“, rekla je primač servisa Bojana Milenković.

Grkinje su u utorak ubedljivo poražene od Bugarki i dovele su u pitanje plasman u osminu finala.

„Reprezentacije s kojima smo igrale nisu našeg nivoa i sigurno nismo igrali sa istim motivom kao protiv Turske i jačih reprezentacija“, kaže Stefana Veljković.

U današnjim utakmicama verovatno će najneizvesnije da bude u duelu Mađarica i Hrvatica u Budimpešti. I pored domaćeg terena, favorit je Hrvatska koja u svojim redovima ima veliku zvezdu Samantu Fabris, korektorku italijanskog šampiona Koneljana. Ona je trenutno na četvrtom mestu po broju poena – 142 (4,22 po setu). Na prvoj poziciji nalazi se Rumunka Marija Joana Basiu sa 171 poenom (4,62 po setu).

Holandija i Italija nemaju nijedan izgubljeni set dosad. Posle nepotpunog četvrtog kola plasman u osminu finala izborili su – Srbija i Turska iz Grupe A, Italija i Poljska iz Grupe B, Holandija iz Grupe C i Nemačka i Slovačka iz Grupe D.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar