”Da su mi odmah dali pare, svi bi ostali živi”

“Da su mi odmah dali pare, svi bi ostali živi!” 

Srbija 28.08.2019 | 07:16
”Da su mi odmah dali pare, svi bi ostali živi”
Ovim sramnim riječima se četvorostruki ubica iz Jabukovca, Davor Pernić (35), pravdao pred policajcima za monstruzni zločin koji je počinio.

Pernić je kobnog dana sa više hitaca u glavu likvidirao i Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinu Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Izvor iz istrage ispričao je Informer da su policajci bili zgranuti i zatečeni Davorovom hladnokrvnošću.

– Priznao je ubistvo bez ikakvog kajanja, kao da nema apsolutno nikakvu emociju prema žrtvama. Mrtav hladan je rekao da su Raja i tri žene sami krivi što ih je pobio i da se ništa od toga ne bi desilo da su mu odmah dali pare – rekao je izvor ovog lista.

Mještani Jabukovca bili su iznenađeni i pričom da je Pernić navodno pominjao i da je imao ljubavnicu kojoj je želio da da pare nakon pljačke, jer ga niko nikad nije vidio u društvu devojke.

Razotkrio trgovce oružjem

Srpski telegraf piše i da je zločine izvršio pucajući iz dva oružja – malokalibarske puške, kalibra 22 mm, i automatskog pištolja škorpion, kalibra 7.65 mm, koji je kupio od jednog veterana.

Prigušivače je imao i za pištolj i za pušku , s tim što je prigušivač za malokalibarsku napravio od baterijske lampe, gledajući klipove na internetu. Pernić je, prema pisanju ovog lista, razotkrio od koga je sve kupovao oružje, koje je plaćao od 200 do 300 evra po komadu. Osim ovog kojim je počinio zločin, ilegalno je nabavio i poluautomatsku pušku “papovku” i još dvije malokalibarske.

Izbjegao Tijanin zakon

Četvorostrukom ubici iz Jabukovca, u slučaju da bude optužen i oglašen krivim tokom eventualnog sudskog postupka, prijeti 40 godina robije, što je maksimalna kazna prema postojećem zakonu.

Na njega ne može da se primjeni nedavno usvojeni Tinan zakon, koji predviđa doživotni zatvor jer on stupa na snagu od 1. decembra ove godine. 

Kako je Blic već pisao, Davor Pernić priznao je zločin i pred tužiocem, a potom do detalja hladnokrvino i bez trunke griže savjesti opisao kako je počinio masakr zbog svote novca od oko 500 evra.

– Kad sam prišao salašu, primjetio me je pas i počeo da laje. Otišao sam do potoka da razmislim šta da radim, pa sam odlučio da se vratim. Zatekao sam ispred kuće baba Dragicu i Draganu, koja je sjedila i čitala neku knjigu. Povikao sam im da mi kažu gdje su pare, a Dragana je ustala, dohvatila sekiricu i krenula na mene – ispričao je Pernić na saslušanju.

On je nakon hapšenja u policiji priznao zločin i pokazao gdje je sakrio arsenal oružja, među kojem je i ono koje je koristio tokom zločina.

– Ja nikada nisam bio kod njih, nisam čak ni znao gdje im je tačno salaš, već sam ga tražio i našao. Kada sam krenuo u pljačku, mislio sam da je kod kuće samo baba Dragica i da ću lako prijetnjom od nje saznati gdje im je novac, jer sam čuo da su mnogo bogati – rekao je Davor pred tužiocem.

Lavež pasa ga je pokolebao, pa je otišao do obližnjeg potoka.

– Odlučio sam da se vratim na salaš i izvršim pljačku. Ispred kuće sam zatekao baba Dragicu, ali i Draganu. Viknuo sam na njih: “Gdje su pare?!” Međutim, Dragana je bez razmišljanja ustala, dohvatila sekiricu i krenula na mene – rekao je ubica.

Nakon toga se ponovo vratio do obližnjeg potoka.

– Sjedio sam i razmišljao da li da ih ubijem. Ustao sam i ponovo krenuo kod njih. Prvo sam ubio babu, a zatim i Draganu. Ušao sam u kuću i počeo da pretresam. Tražio sam novac kada se iznenada odnekud pojavila Ljubinka. Pucao sam i u nju. Nakon toga vratio sam se i nastavio da tražim novac. Tada sam vidio da se Raja vraća na salaš, pa sam likvidirao i njega – ispričao je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo.

Osumnjičenom će biti određeno psihijatrijsko vještačenje.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar