Krunić: Nije lako izaći iz kruga poraza...!

Nedostaje mi samopouzdanja! Aleksandra Krunić je završila takmičenje u singlu na US Openu.

Tenis 28.08.2019 | 12:07
Krunić: Nije lako izaći iz kruga poraza...!
Poražena je od bivše šampionke Rolan Garosa, Letonke Jelene Ostapenko u dva seta, 6:3, 7:6 (7), a posle meča je priznala da je i dalje oseća izvesne probleme sa laktom.

Krunićeva je imala šanse u ovom meču, pre svega u drugom setu u kojem je imala brejk prednosti, vodila sa 4:2, da bi dozvolila protivnici da je ugrozi i napravi preokret.

Čak je i u taj brejku imala dve set lopte na 6:4, ali nije ih iskoristila. Ipak, nije bila previše razočarana.

“Dobro sam igrala s obzirom na to kako protiče cela sezona, bila sam agresivnija nego na prethodnih nekoliko turnira, što mi je bio cilj. Dešava se, neke sezone su bolje, neke gore, prošle sezone sam imala rang karijere, ove sezone pad, ne znam da li je došlo do zamora materijala”, kaže Aleksandra.

Do kraja sezone ostalo je još nekoliko meseci, videće šta može da popravi do odlaska na pauzu.

“Imam još nekoliko turnira u Aziji, daću sve od sebe da završim sezonu što je bolje moguće. Iščekujem pripreme, ima nekoliko stvari na kojima bi posebno trebalo da radim, a želim i da odmorim desni lakat, boli me već godinu i po dana. Nekad više, nekad manje, u zavisnosti od vrste lopti”.

Taj desni lakat joj ne dozvoljava da opusti ruku, naročito kada servira.

“Iako sam navikla na bol, smeta mi psihički. Ne mogu da ubrzam serivs, forhend, boli me na forhend voleju, stalno se tu nešto dešava. Kažem, želim da uradim sve što je od mene da obavim pripreme kako treba i da imam kontinuitet za sledeću godinu”, dodala je Krunićeva.

Posledica poraza u ranoj fazi turnira je i pad na rang listi. Više nije među sto najboljih na svetu, čeka je veliki posao da bi se vratila na nekadašnje pozicije.

“Nisam razmišljala o tome. Svaka nedelja je prilika da se uzmu bodovi. Sad, što se tiče odbrane... Uvek gledam Rejs listu i znam koji mi je rang. Nemam neku emociju prema ispadanju iz 100, ako igra bude tu i ako budem zdrava, neću imati preteranih problema da se tu vratim ako imam kvalitet. Neke stvari treba da se poklope, ova sezona nije bila baš sjajna, ali znam na kojim stvarima treba da radim. Na servisu, da odmorim ruku i da igram bez bola. Želim da treniram onoliko koliko mogu i koliko bi trebalo, a to prvo telo treba da mi dozvoli”, poručila je Aleksandra.

Ranije je u Njujorku umela da postigne dobre rezultate, 2014. je bila u osmini finala.

“Nedostaje mi samopouzdanje, vera u sebe. Sada sam imala dve set lopte, nisam bila dovoljno čvrsta tada. Nanizala sam dosta poraza u prvim kolima, nije lako izaći iz toga. Kažu mi, samo jedna pobeda treba, ali nije tako lako”, zaključila je srpska teniserka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar