"Nedostajao mi je DK i igranje za Srbiju!"

Pre nepunih devet godina, Srbija je u Beogradskoj areni osvojila svoj prvi i za sada jedini trofej Dejvis kupa, popularnu “salataru”.

Tenis 28.08.2019 | 16:33
"Nedostajao mi je DK i igranje za Srbiju!"
Bio je to takođe momenat kada je Novak Đoković napravio veliki zaokret u svojoj karijeri.

Usledila je nestvarno dobra, fenomenalna 2011. godina, tri Grend slem titule od četiri moguće, izbijanje na prvo mesto svetske liste.

Nije proteklih sezona Novak mnogo igrao u Dejvis kupu, ali sada je mnoge iznenadio odlukom da učestvuje na turniru u Madridu u novembru, na premijeri novog formata takmičenja posle reformi koje su napravili ITF i grupacija “Kosmos” koja je sponzor takmičenja.

Novak je posle pobede u prvom kolu nad Robertom Karbaljesom Baenjom pričao o tome kako je došlo do toga da prihvati poziv selektora Dejvis kup tima Srbije Nenada Zimonjića, jer se od rfanije znalo da će igrati u januaru na ATP kupu.

“Igraću i ATP kup. Iskren da budem, ATP kup mi je bio prioritet jer je bolji raspored (3. januara) i to mi je išlo na ruku. Međutim, nedostaju mi Dejvis kup i igranje za reprezentaciju. Nenad Zimonjić i svi ostali igrači uzbuđeni su da učestvuju u novom formatu takmičenja. Istina je da je nezgodna nedelja, na kraju sezone, i nadam se da ćemo svi biti zdravi. Ima zamora materijala tada, igraćemo na nadmorskoj visini u Madridu, ali na tvrdoj podlozi. To je to, razgovarao sam sa Nenadom u Njujorku, rekao sam mu da sam na raspolaganju i radujem se da nastupimo svi zajedno“, rekao je Đoković.

Mnogi su očekivali da Novak u narednoj rundi odmeri snage sa starim poznanikom, Amerikancem Semom Kverijem. Ali loša forma ga je koštala poraza na startu, pa će Novak ukrstiti rekete sa 56. na svetu, Huanom Ignjasijom Londerom iz Argentine.

Kao i protiv Karbaljesa Baenje biće mu to prvi okršaj sa Argentincem.

“Malo sam ga gledao protiv Federera u Sinsinatiju. Čvrst je sa osnovne linije, borac je i istrajan je, što je karakteristično za Južnoamerikance. Nema neko veliko oružje, ali je stabilan sa obe strane, zna da uđe u teren, bez problema prelazi iz dijagonale u paralelu i vidi se da je talentovan. Rekao bih da je sličan kao Karbaljes Baena, samo bolji. Moram da nastavim ovako kao u prvom meču, u stvari nadam se da će biti još bolje“.

Pred početak turnira je zabrinuo navijače kada je zbog žuljeva prekidao trening. Malo se našalio kada smo ga pitali ima li sada kakvih problema.

“Imam malo problemčića... Ne bih da pričam u kojem delu tela. Nije intimni deo, u pitanju je nešto drugo, standardno”, nasmejao se i nastavio, "Imam male bolove desetak dana, to me remeti u ritmu sa osnovne linije malo, i kod servisa, ali bolje je mnogo u odnosu na pre tri-četiri dana. Verujem da će za naredni meč sve biti u redu“, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar