Surovi ATP! Sudiji otkaz!

Sudija koji je vodio finale Vimbldona između Đokovića i Federera dobio otkaz! Argentinac Stajner ostao bez posla pošto je davao neovlašćene intervjue u domovini nakon što je arbitrirao u najdužem finalnom obračuna u dugoj istoriji londonskog grend slema.

Tenis 27.08.2019 | 23:39
Surovi ATP! Sudiji otkaz!
U roku od samo mesec i po dana Danijel Stajner je prešao brz i kratak put od vrhunca karijere do otkaza.

Ako ne znate o kome se radi, ne zameramo jer je u pitanju vrhunski teniski sudija. Argentinac je sedeo u najprestižnijoj stolici u svetu njegove profesije, onoj na Centralnom terenu Vimbldona sudeći muško finale. I to ne bilo koje nego između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, najduže u istoriji najstarijeg teniskog turnira na svetu.

Odlično vođen meč u uslovima koji nisu nikako tipični za londonski grend slem zbog nepristojnog ponašanja pubilke, ali i istorijsko odmeravanje koje je još jednom pokazalo ko je gazda u svetu belog sporta (čitaj: Novak) bio je vrhunac njegove karijere, ujedno i kraj. Naime, on je 15. avgusta dobio otkaz od ATP-a zato što je davao intervjue u rodnoj Argentini bez dozvole poslodavca. Odluka, ma koliko bila surova, zapravo je logična pošto ovo pravilo nije od juče. Morao je to znati i Stajner, mada se mora priznati da je potez više nego surov.

U ime igrača oglasio se preko društvenih mreža inače veoma aktivni Džon Izner koji je u jednoj rečenici sumirao svu surovost ove odluke.

"Ne znam celu priču, ali ona deluje apsurdno. Stajner je odličan sudija i omiljen je među igračima".

Stajner, inače nosilac zlatne značke koju imaju samo vrhunski arbitri, mogao bi da sudi sada samo na grend slemovima gde ATP uglavnom ne bira sudije, ali ga nema na US openu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZANKA

28.08.2019 05:20

MORA DA JE HVALIO DJOKOVICA PA JE ZATO DOBIO OTKAZ

ODGOVORITE
Name

u straha su velike oci

29.08.2019 06:55

Rekao je:"suditi mec u kojem igra Novak Djokovic,je san svakog sudije i vrhunac karijere"